Abonare la google news

Trafic aglomerat pe DN 1 în Vinerea Mare, pe sensul spre Brașov

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, vineri, pe DN 1, în mai multe puncte ale sensului de mers către Braşov, în unele zone fiind aglomeraţie, iar în altele se formează coloane de maşini. Traseele spre munte şi spre mare sunt cele mai aglomerate.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, vineri, pe DN 1, în mai multe puncte ale sensului de mers către Braşov, în unele zone fiind aglomeraţie, iar în altele formându-se coloane de maşini.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, pe DN 1 – Centura de Vest a Ploieştiului, este coloană la sensul giratoriu de la Strejnic de la km 60 la 61+450 km, dar şi de la km 65 la km 66+500.

Citeste si:  Trafic aglomerat duminică după-amiază la intrarea în Capitală, de pe A1 și A2

Coloane de autoturisme s-au format pe sensul de urcare spre staţiunile montane la Comarnic, de la km 101+500, dar şi la Buşteni, de la km 129 până la km 130 al DN 1.

Pe raza staţiunii Sinaia este trafic intens, iar la Azuga se circulă fără probleme, informează sursa citată.

Poliţiştii rutieri acţionează pentru fluidizarea traficului. Polițiștii spun că vor fi prezenți pe șosele. Radarele nu vor lipsi.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic, să respecte indicațiile polițiștilor prezenți la fluidizare, să mărească distanța între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane, care încetinesc brusc, să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp”, recomandă Centrul Infotrafic.

Aglomerație pe Autostrada Soarelui

Aceeași situație este și pe Autostrada Soarelui. Încă de la primele ore ale dimineții se circulă bară la bară. Sezonul estival începe pe 1 mai și sunt deja așteptați 35 000 de turiști.

Citeste si:  Primul jurnalist român vaccinat în Israel: „Totul se desfășoară firesc, nu sunt probleme, nu este aglomerat”

În această perioadă, din pricina pandemiei de coronavirus, hotelurile și pensiunile din stațiunile din România pot funcționa la până la 70% din capacitate.

Șoferii trebuie să stie ca singurul tronson de autostradă la care se mai lucrează în prezent este cel de la Cernavodă, unde traficul este deviat pe o porțiune de 4 kilometri.

Citeste si:  Imagini dramatice în Mexico City, unde o linie supraterană de metrou și vagoanele de pe ea s-au prăbușit peste un drum aglomerat

Zeci de mii de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore

Peste 40.500 de persoane au intrat în ţară, în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 15.900 de mijloace de transport, iar alte 44.100 au ieşit, informează, vineri, Poliţia de Frontieră.

„Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, au precizat reprezentanţii PF.

 

Citeste articolul pe Gandul