Abonare la google news

Tot ce trebuie să ştii despre orele remediale. Edu.ro: pot fi ţinute şi la stat şi la privat, inclusiv de profesori calificați din alte unități de învăţământ

Orele remediale pot fi făcute și la stat și la privat, potrivit indicațiilor transmise la videoconferința cu inspectoratele, informează edupedu.ro. În plus, şcolile pot aduce profesori calificați din alte unități pentru aceste cursuri.

Activitățile remediale sunt organizate în unitățile de învățământ cu prezență fizică în clasă.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: Orele remediale vor fi finanţate prin fonduri europene şi prin ROSE

Citeste si:  Carnea artificială, promovată de Bill Gates: ”Te obișnuiești!”

„Toți elevii care sunt eligibili pot participa la aceste activități remediale, indiferent dacă participă în grupul țintă din alte proiecte”, se arată în nota transmisă școlilor.

Elevii participă la 20 de ore pe lună de activități de educație remedială. Un elev poate să absenteze lunar cel mult 5 ore de la activități remediale.

Citeste si:  Conceptul Lexus LF-Z „Electrified” marchează o schimbare de strategie

Programul orar al activităților remedialea se stabilește de către cadrul didactic, cu consultarea elevilor și a părinților sau reprezentanților legali ai acestora. Aceste activități se pot realiza și în zilele de sambătă, cu acordul părinților.

Finanțarea activităților remediale se va realiza în funcție de numărul elevilor care vor beneficia de activități remediale. În cazul în care un elev lipsește mai mult de cinci ore pe lună, nu se mai acordă sprijinul financiar pe elev.

Citeste si:  Haci Bekir, magazinul de dulciuri din Istanbul, are o tradiție de peste două secole. Este deschis din 1777

Citeşte şi: 91.000 de elevi nu vor face ore remediale. Cum vor recupera materia pierdută. Anunţul Ministerului Educaţiei

Citeste articolul pe RomaniaTV

 17 total views