Abonare la google news

Timişoara îi închide din nou în casă pe bunici. Între ce ore au voie să meargă la doctor, la piaţă sau la farmacie

Timișoara, Dumbrăvița, Moșnița Nouă, Giroc și Ghiroda, în carantină pentru 14 zile, a decis sâmbătă CJSU Timiș. Au fost 30 de voturi pentru, patru abțineri și patru împotrivă.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura olografă a declarantului. Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Conform deciziei luate în CJSUT, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, în perimetrul vizat, este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității; Totodată, în interiorul localităţilor, se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Timişoara îi închide, din nou, în casă pe bunici, deşi anul trecut s-a renunţat la măsură, fiind considerată periculoasă de specialişti

Una dintre cele mai controversate prevederi se găseşte la articolul 4, punctul 3, alineat b (ataşat), care prevede ca persoanele peste 65 de ani să se poată deplasa în afara domiciliului doar într-un interval orar de 3 ore pe zi.

„b)deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10,00-13,00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 6,00-10,00, respectiv 13,00-20,00”, se arată în Hotărâre.

Hcjsu 32 Carantinare Zonala Timisoara Si Periurban (1) by George Russo on Scribd

Citeşte şi: Măsură scandaloasă în România. Gheorghe Mușat le impune angajaţilor din firmă de avocatură să facă test PCR o dată la 3 zile, dacă nu vor să se vaccineze!

Citeste articolul pe RomaniaTV