Abonare la google news

Timiş: Se caută soluţii pentru înfiinţarea de noi paturi ATI

Reprezentanţii administraţiei şi sistemului de Sănătate timişean caută soluţii pentru organizarea de noi paturi ATI în judeţ pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, principalul impediment fiind că spitalele orăşeneşti nu pot asigura oxigen la presiune mare, decât prin concentratoare, care au presiune şi debit reduse, relatează Agerpres.

„Este o discuţie la nivelul Ministerului Sănătăţii de modificare a Ordinului 555, cu spitalele de linia I, II şi III care intră în această bătălie cu virusul SARS-CoV-2 şi sunt cuprinse mai multe spitale din judeţ. Problema cea mai mare este că aceste spitale au capacitate de oxigen limitată, ele putând asigura oxigenul doar prin concentratoare. Este dificil ca într-un timp foarte scurt să poţi asigura oxigenul sub presiune în aceste spitale şi, de fapt, aici este marea problemă, pentru că, din păcate, foarte multe cazuri vin târziu, în forme severe, în care este nevoie de tratament cu oxigen sub presiune şi debit mare”, a explicat, sâmbătă, şeful Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara, dr. Virgil Musta, într-o conferinţă de presă.

Citeste si:  Cluburile de noapte din Berlin vin cu soluții astfel încât autoritățile să le permită redeschiderea

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, a arătat că, la ora actuală, în campusul organizat de Spitalul Militar din Timişoara pe Stadionul CFR din municipiu este deja totul pregătit pentru amenajarea de noi paturi ATI şi se va încerca săptămâna viitoare racordarea acestora la reţeaua de utilităţi.

Prefectul a subliniat că este vorba, de fapt, despre „o semicarantină”, iar obiectivul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş „nu a fost carantinarea, ci posibilitatea de a lua măsuri concrete şi reale de a reduce răspândirea virusului, care nu puteau fi luate decât în condiţii de carantină”.

Citeste si:  Medicul Radu Țincu: Părinţii au o mare responsabilitate / Trebuie găsite soluţii pentru distanţarea fizică, mai ales în şcolile supraaglomerate

„Activităţile religioase vor fi permise doar în exterior, terasele şi sălile de fitness se vor închide, se va reduce numărul persoanelor maxim admise în spaţiile comerciale, unde trebuie să se asigure un spaţiu de 8 metri pătraţi pentru fiecare persoană, reducând astfel şi aglomerările urbane din cadrul acestor centre comerciale”, a menţionat Zoltan Nemeth.

Citeste si:  Marea Britanie și UE caută soluții pentru a coopera în domeniul vaccinurilor

Municipiul Timișoara va intra în carantină începând de luni, 8 martie, de la ora 0.00, pentru o perioadă de 14 zile, alături de comunele din zona periurbană. Cele mai dure restricții vor fi în timpul zilelor de weekend.

Citește și

Timișoara intră în carantină de luni / Arafat: Dacă începem acum, e posibil să se încheie carantina în 14-21 de zile. Restricții mai dure în weekend / Fritz: Am votat cu inima grea. Fac apel ca timișorenii să ia situația în serios / Toate măsurile adoptate

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu


Citeste articolul pe G4Media