Abonare la google news

Tim Merlier a câștigat la sprint etapa a 2-a în Turul Italiei 2021. Filippo Ganna și-a păstrat tricoul roz

Tim Merlier (Alpecin-Fenix) a câștigat la sprint etapa a 2-a în Turul Italiei 2021. Belgianul a terminat în fața a doi italieni, Giacomo Nizzolo (Qhubeka ASSOS) și Elia Viviani (Cofidis).

Filippo Ganna (Ineos) și-a păstrat tricoul roz și chiar și-a mărit avansul la 13 secunde față de Edoardo Affini.

Tim Merlier a adus și primul succes pentru Belgia în Giro, după o pauză de 3 ani.

Tim Merlier a câștigat la sprint etapa a 2-a în Turul Italiei 2021

Etapa a 2-a a Turului Italiei, desfășurată între Stupinigi şi Novarra (179 kilometri), a fost conform așteptărilor. A avut o evadare, care a fost anihilată însă la timp, și s-a încheiat la sprint.

Trei rutieri italieni, Filippo Tagliani (Androni Giocattoli – Sidermec), Umberto Marengo (Bardiani-CSF-Faizane) și Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa), s-au aflat azi în evadare. Diferența maximă pe care au atins-o a fost puțin peste 4 minute. Albanese a avut probleme mecanice, astfel că a fost nevoit să se oprească și a revenit în pluton. Aventura celorlalți doi cicliști s-a încheiat cu 26 de kilometri de sosire, chiar înaintea sprintului intermediar.

Liderul Filippo Ganna s-a implicat la sprint și i-a luat fața lui Remco Evenepoel (Deceuninck). Primul a primit 3 secunde bonus.

Etapa s-a încheiat cu un sprint masiv. Tim Merlier l-a declanșat devreme, dar a rezistat până la final asaltului dat de italienii Giocomo Nizzolo și Elia Viviani. La primul său sprint de la revenirea în competiție după o suspendare, olandezul Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) a terminat pe locul 4, înaintea slovacului Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

Merlier, în vârstă de 28 de ani, a obținut a 13-a victorie din carieră. Succesul de azi este însă cel mai important al carierei.

Mâine este programată o etapă de 190 de kilometri, între Biella și Canale, cu 3 căţărări în ultimii 70 de kilometri.

 

Citeste articolul pe ProSport