Abonare la google news

Thomas Bach, primul preşedinte din istoria CIO ales prin vot online! Au fost și reacții negative din rândul alegătorilor

Thomas Bach a fost reales preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru următorii patru ani. În vârstă de 67 de ani, Thomas Bach conduce forul olimpic din 2013.

El a fost reales cu 93 din voturi, unul contra şi 4 abţineri, la cea de-a 137-a sesiune desfăşurată în videoconferinţă.

Bach a fost ales pentru prima dată în funcţia de preşedinte al CIO în 2013, fiind al 9-lea deţinător al preşedinţiei.

Thomas Bach, primul preşedinte din istoria CIO ales prin vot online! Au fost și voturi împotrivă

Anterior a fost vicepreşedintele forului, timp de 11 ani, iar ca şi sportiv a fost medaliat cu aur la floretă la JO de la Montreal, în 1976.

Citeste si:  CTP, mesaj pentru profesori: „Ca să vii în sprijinul redeschiderii școlilor trebuie să te vaccinezi”

”Vă mulţumesc din suflet pentru acest vot copleşitor, plin de încredere! Pentru mine acest lucru este şi mai copleşitor având în vedere numeroasele reforme şi decizii dificile pe care a trebuit să le luăm şi care ne-au afectat pe toţi.

Am vrut să fiu preşedinte pentru voi toţi şi aşa voi continua până la finalul celui de al doilea şi ultimul meu mandat.

Uşa, urechile şi inima mea rămân deschise pentru fiecare dintre voi.

Sper că mă pot baza pe angajamentul, dăruirea şi prietenia voastră în următorii patru ani!”, a declarat Bach după anunţarea rezultatelor votului, citat de COSR.

Citeste si:  A început procesul în care Nicolas Sarkozy e judecat pentru corupţie. Câţi ani de închisoare riscă fostul preşedinte francez

Fără vaccin la Tokyo, promite

În vârstă de 66 ani, Thomas Bach este al nouălea preşedinte din istoria Comitetului Internaţional Olimpic, după grecul Demetrius Vikelas (1894-1896), francezul Pierre de Coubertin (1896-1925), belgianul Henri de Baillet-Latour (1925-1942), suedezul Sigfrid Edstrom (1942-1952), americanul Avery Brundage (1952-1972), irlandezul Michael Morris (1972-1980), spaniolul Juan Antonio Samaranch (1980-2001) şi belgianul Jacques Rogge (2001-2013).

Citeste si:  Mesajul lui Nicuşor Dan de Anul Nou: "Trebuie să gândim mare pentru București și vom reuși”

Vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie pentru sportivii care vor merge la Jocurile Olimpice la Tokyo.

Bach a subliniat că CIO încurajează sportivii să se vaccineze înainte de JO, dar a subliniat că aceasta „nu va fi o obligaţie”.

Citeste articolul pe ProSport

 45 total views