17 martie 9:00 PM

Abonare la google news

Tezele pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate! Ministrul Educației, despre încheierea mediilor semestriale

Elevii au scăpat de teze în acest an școlar. Lucrările semestriale sunt în continuare suspendate și vor rămâne la fel pe tot parcursul anului școlar 2020-2021. Ministrul Educației a vorbit despre acest subiect și a explicat cum se vor încheia mediile elevilor.

Conform spuselor ministrului, în momentul de față, aproximativ un milion de elevi participă la învățământul online, iar pentru că sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, „relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”.

Astfel, tezele rămân suspendat pentru anul școlar 2020-2021, iar la sfârșitul semestrului al doilea, mediile la toate disciplinele școlare se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor. (CITEȘTE ȘI: UNII ELEVI NU VOR MAI FI OBLIGAȚI SĂ POARTE MASCĂ SANITARĂ. IATĂ CARE SUNT EXCEPȚIILE)

„Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Vești bune pentru elevi

Ministerul Educației propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu. Potrivit acestuia elevii au nevoie de aceste cursuri având în vedere că examenele naționale se apropie. (VEZI ȘI: ȚARA ÎN CARE ELEVII POT OPTA SĂ REPETE ANUL ȘCOLAR AFECTAT DE PANDEMIE. ROMÂNIA EXCLUDE ACEASTA POSIBILITATE)

„Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.ro.

Citeste articolul pe Cancan