17 martie 9:07 PM

Abonare la google news

Tezele din acest an școlar sunt suspendate. Cum se va face media semestrială

Tezele din acest an școlar au fost suspendate. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la sfârșitul semestrului al doilea mediile la toate disciplinele se vor obține prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg.

Tezele din acest an școlar sunt suspendate. Sorin Cîmpeanu a anunțat cum se va face media semestrială

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că tezele pentru anul școlar 2020 – 2021 sunt suspendate.

„Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

„Relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”

Potrivit lui Cîmpeanu, având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atâta timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, „relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”.

Sorin Cîmpeanu: În școli au fost utilizate aproape 5.000 de teste antigen din 1,5 milioane

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că până în prezent, la nivelul întregii țări, au fost efectuate doar 5.000 de teste rapide pentru Covid în unitățile școlare. Potrivit acestuia, unii părinți au refuzat testele antigen rapide.

„Din ultima raportare a Ministerului Sănătăţii reiese că au fost utilizate aproape 5.000 de teste din 1.500.000 de teste. Infim. Teste antigen rapide. Sigur că aceste cazuri de elevi depistaţi pozitiv sunt urmare a unei testări PCR, testare care s-a făcut fie de către DSP, fie în funcţie de opţiunea părinţilor prin entităţi private. Sunt rezultatele unor testări PCR. Testarea antigen rapidă în şcoli a mers foarte prost”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi24, citat de HotNews.ro.

Citeste articolul pe Gandul