17 februarie 8:44 AM

Abonare la google news

Terenurile înghețate din Liga 1 pot face victime: „Să spună ce vor…Să omorâți jucătorii? Nu aș fi pus niciun meci în ianuarie, chiar dacă mă împușcau”

Dumitru Dragomir, fost președinte LPF, a vorbit despre situația terenurilor din Liga 1, unele înghețate ce pun în pericol sănătatea jucătorilor. Ex-conducătorul din fotbalul românesc susține că nu ar fi acceptat ca partidele din primul eșalon să se dispute în această perioadă, când temperatura este foarte scăzută.

Consideră că Liga Profesionistă de Fotbal e vinovată! În plus, avertizează instituția respectivă că nu poate câștiga conflictul cu FRF, unul iscat pe tema introducerii arbitrajului video în Liga 1.

Recent, la meciul Academica – Universitatea Craiova, fundașul gazdelor, Florin Gardoș, a fost faultat, iar arbitrul Radu Petrescu i-a transmis sec: „Nu ți-a făcut nimic, e de la terenul înghețat!”

„FRF poate desființa Liga în trei secunde”

„Vinovați pentru că se joacă pe asemenea terenuri sunt cei de la Ligă. Cum să permiți asta? Am văzut că e o luptă între FRF și LPF. Le spun celor de la Ligă să o lase mai ușor cu pianul pe scări. FRF poate desființa Liga în trei secunde, dacă nu mai semnează protocolul de colaborare. LPF nu trebuie să atace FRF.

Există Comitet Executiv, acolo să-și arate puterea. Dacă se întâmpla așa ceva la mine…mă certam la cuțite cu Mircea Sandu, dar nu ieșeam din ședință fără să rezolvăm problemele. Noi nu țineam dușmănie, mai ales pe tâmpenii” a declarat Dumitru Dragomir la Gold Fm.

Dumitru Dragomir: „Să spună ce vor…Să omorâți jucătorii?”

„Liga nici nu exista. În ce exista Liga? Câți bani a adus Liga anul trecut și cât a dat la cluburi. Eu dădeam două – trei milioane cluburilor prin publicitatea pe care o făceam eu. Nu am luat bani de la cluburi. Ei acum iau, iar cluburile nu spun nimc. Pe timpul meu mă spulberau dacă făceam așa.

Ei sunt organizatorii campionatului, cum să lași asemenea terenuri la Botoșani sau Pitești. Când intervii, dacă atunci nu? Eu am dat dispoziție ca toate terenurile să fie încălzite, din 18 terenuri, în permanență 15 erau încălzite. Instalațiile lor sunt făcute toate la mișto. S-au închis sau s-au stricat de zece ani. Trebuie să fie o Adunare Generală.

Să spună ce vor…Să omorâți jucătorii? Dacă se accidentează trei jucători de națională, ce ne facem, cine răspunde? Suntem dușmanii propriilor interese” a tunat Dragomir.

„Nu aș fi pus niciun meci în ianuarie, chiar dacă mă împușcau”

„Federația, în ultimul timp, joacă așa cum trebuie și am înțeles că aduc și VAR-ul ăsta. Sincer, e greu și pentru arbitri pe terenurile astea, dar să vedem…unele echipe au fost sancționate prea mult, mai ales primele trei, care au pierdut multe puncte importante…Eu în luna ianuarie nu aș fi pus niciun meci, chiar dacă mă împușcau. Să se fi dat FRF de trei ori peste cap.

Eram organizatorul și eu dictam. Dar trebuie să fie cineva acolo ca să-i convingă. Cineva puternic. Ei doar se dușmănesc cu FRF. Dacă te cerți cu FRF nu ai nicio șansă, doar pierzi” a încheiat fostul șef al LPF pentru sursa citată.

Sursa: Prosport