Abonare la google news

Tensiuni la Bruxelles după vizita din Turcia a șefilor Comisiei și Consiliului European: Un simbol al discordiei, nu au vorbit despre persecutarea societății civile

Grupul popularilor europeni din Parlamentul European critică vizita la Ankara a președinților Comisiei și Consiliului European, Ursula von der Leyen și Charles Michel, pentru lipsa de unitate a mesajului.

Vizita a fost extrem de controversată după ce președintele Erdogan nu i-a oferit Ursulei von der Leyen un loc la masa discuțiilor, alături de el și Charles Michel, rezervându-i loc pe o canapea.

Citeste si:  Deputatul PSD Iași, Vasile Cîtea vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru tineret și sport și membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic: Reziliența verde (P)

Popularii europeni critică însă și conținutul discuțiilor, arătând că mesajul transmis de cei doi oficiali europeni a fost unul al discordiei în UE față de politica lui Erdogan.

”Vizita de la Ankara trebuia să ducă un mesaj al fermității și unității Europei față de politica Turciei. Din păcate, a rezultat un simbol al dezbinării, pentru că cei doi președinți au eșuat în a acționa împreună. Așteptăm mai multe de la politica externă a Europei”, arată președintele grupului Popularilor, Manfred Weber.

Citeste si:  Problema urșilor din România ajunge în Parlamentul European/ Vincze  Loránt: Ursul este o specie protejată, dar este un animal carnivor/ Dacă nu se face nimic, numărul de exemplare crește și vorbim de pagube de milioane de euro

El cere și ca președintele Consiliului European, Charles Michel, să facă publice propunerile pe care le-a transmis președintelui Turciei, arătându-se ”extrem de îngrijorat” că aceste propuneri ar putea viza angajamente privind frontierele, fără ca Ankara să își asume modificarea politicii față de Cipru.

Manfred Weber mai arată că vizita celor doi oficiali europeni a eșuat să prezinte punctul de vedere al UE față de atacurile lui Erdogan la societatea civilă și față de prizonierii politici.

Citeste si:  Ana Munteanu, consilier local USR în Timișoara, suspendată pentru un an din partid, după ce a descins, alături de jandarmi, într-un restaurant pentru a verifica respectarea măsurilor de carantinare

Șeful popularilor cere clarificări oficiale de la Charles Michel și Ursula von der Leyen într-o ședință a Parlamentului European.

Foto: Manfred Weber / PPE


Citeste articolul pe G4Media

 5 total views