20 martie 5:01 PM

Abonare la google news

Te-ai născut după anul 1960? Îmbătrânești mai repede decât părinții și bunicii tăi, arată un studiu. Care e cauza

  • Un studiu făcut în Statele Unite arată că persoanele născute după 1960 îmbătrânesc mai rapid decât părinții și bunicii lor
  • Stilul de viață nesănătos este principalul motiv

Persoanele născute după 1960 îmbătrânesc mai rapid decât părinții și bunicii lor, arată un studiu făcut în SUA. Stilul de viață nesănătos este principalul motiv. A crescut rata de obezitate și mai există și alți factori: depresia, sedentarismul și consumul de droguri și alcool.

Față de generațiile anterioare, persoanele născute după 1960 lucrează mai puțin fizic și asta ne afectează. O altă concluzie surprinzătoare este că fumatul nu a dus la o creștere a problemelor de la o generație la altă.

Studiul a fost făcut în Statele Unite. O echipă de sociologi de la Universitatea de Stat din Ohio a analizat datele fiziologice, psihologice și comportamentale. Au fost 688.000 de persoane implicate în studiu: de toate vârstele, categoriile sociale și minoritățile. Și astfel au ajuns la concluzia că milenialii și generația X îmbătrânesc mai repede decât părinții și bunicii lor.

Aceste probleme apar mai des la persoanele caucaziene decât la hispanici, însă stilul de viață nesănătos și problemele de sănătate mintală sunt principalele motive ale acestei situații.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews