Abonare la google news

Tatăl lui Vili Viorel Păun, românul ucis într-un atac xenofob în Germania: „Sunt mândru de fiul meu. A murit ca un erou”

Niculescu Păun, tatăl lui Vili Viorel Păun, unul dintre tinerii uciși în atentatul rasist de la Hanau de anul trecut, spune că fiul său ar fi fost în viață dacă cineva ar fi răspuns la linia de urgență.

Bărbatul consideră că Poliția din Germania poartă o vină pentru decesul fiului său, informează Libertatea.

„Avea planuri să-şi facă familie, să-şi facă vacanţe. Era îndrăgostit. Criminalul, cu ajutorul poliţiei, i-a tăiat planurile băiatului meu. Asta mă întristează foarte tare. Fiul meu trăia sută la sută. Profesionistul de la capătul telefonului l-ar fi îndrumat, l-ar fi calmat. I-ar fi salvat viaţa”, spune Niculescu Păun.

Potrivit Deutsche Welle, procuratura din Hanau a refuzat să facă declarații cu privire la acest subiect, dat fiind faptul că ancheta încă este în desfășurare.

Recent, autoritățile germane au decis să îi acorde, post mortem, lui Vili Viorel Păun i-a fost acordată Medalia pentru Curaj Civic.

Tatăl său susține că acest gest este unul corect.

„Da, sunt mândru de fiul meu! A murit ca un erou”, spune acesta.

Vili Viorel Păun a fost împușcat deși a sunat de mai multe ori la Poliție

Vili Viorel Păun, un român ucis în urma atentatului de la Hanau, Germania, din 19 februarie 2020, a sunat de patru ori la Poliție înainte de a fi împușcat.

Autoritățile nu au răspuns la apelurile bărbatului, însă acum l-au decorat post-mortem.

Pe 19 februarie 2020, un atacator a împușcat nouă persoane în orașul german Hanau. Victimele au fost alese de atacator la întâmplare pe stradă, singurul obiectiv al acestuia fiind acela de a ucide cât mai mulți imigranți.

Românul Vili Viorel Păun a fost una dintre victime. Deutsche Welle spune că autoritățile au prezentat familiei o versiune potrivit căreia tânărul ar fi fost atacat într-un magazin.

În încercarea de a compensa pentru toate aceste gafe, autoritățile din Germania au decis să îl decoreze post-mortem pe Vili Viorel Păun cu Medalia pentru Curaj Civil. Mai mult, strada pe care acesta a fost ucis îi va purta temporar numele.

Citeste articolul pe Gandul