18 mai 8:06 AM

Abonare la google news

Tatăl lui Ionuț Gologan, confesiuni despre fiul său: „Băiatul meu a rămas fără dinți în gură”

Tatăl lui Ionuț Gologan, românul condamnat 20 de ani de temniță și 10 lovituri, în Malaysia, pentru trafic de droguri a vorbit, de curând, despre starea fiului său.

Bărbatul spune că nu și-a pierdut speranța că-l va revedea, într-o zi, acasă. Ionuț a primit inițial pedeapsa cu moartea, după ce, acum nouă ani a fost prins având asupra sa 1,5 kilograme de metamfetamină, scrie observatornews. 

Citește și: Ionuț Gologan scapă de condamnarea la moarte! Anunțul făcut de autoritățile din Malaezia

Atunci când a fost prins, el lucra ca șofer, part-time, pentru o firmă de transport din Germania. Nimeni nu se aștepta ca Ionuț să aibă o asemenea soartă. Ionuț a fost crescut doar de tată (mama abandonându-l la naștere) și o bunică, acum în vârstă de 89 de ani. A fost un copil sărac și, spun vecinii, probabil tocmai această sărăcie l-a determinat să își dorească să facă bani repede și ilegal.

Acum, a ajuns de nerecunoscut, povestește Dumitru Gologan, ”băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște”.

Toate pedepsele cu moartea sunt oprite

Ionuț Gologan a reușit să scape de pedeapsa cu moartea prin spânzurare după ce legea din Malaysia, după ce autoritățile au decis să schimbe legislația cu privire la această pedeapsă, în 2016.

Tatăl tânărului, acum în vârstă de 29 de ani, încă mai speră să își vadă băiatul acasă. La fel și bunica, bătrână și bolnavă, care, cu greu, l-a crescut pe Ionuț. Nu mai știu nimic de soarta băiatului lor, în afara deciziei pe care au luat-o autoritățile din Kuala Lumpur.

„E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit.

Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui… Nici nu mai contează.

Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante.

Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă” , a mărturisit, aproape plângând, tatăl lui Ionuț, Dumitru Gologan, care deja s-a resemnat și nu mai speră să își mai vadă vreodată fiul liber.

Autoritățile din Malaysia nu știu ce înseamnă milă și clemență atunci când vorbim de trafic de droguri. Conform ultimelor date ale OMS, rata de deces din cauza drogurilor, în Malaysia, e de 1,26 la 100.000 de locuitori, asta însemnând locul 76 în lume.

Nu rata: Bunica românului condamnat la moarte e devastată: ”Îl așteptăm acasă… Să ni-l aducă ca să-l vedem!”

 

Citeste articolul pe Cancan