10 februarie 12:16 PM

Abonare la google news

Țara latino-americană care a vaccinat un milion de oameni în șase zile. Ce obiectiv îndrăzneț au autoritățile

Autoritățile din Chile au anunțat că au reușit să vaccineze deja un milion de persoane împotriva COVID-19, la doar șase zile de la începerea procesului de imunizare a persoanelor în vârstă.

Anunțul vine în contextul în care personalul sanitar din această țară a fost vaccinat începând cu luna decembrie a anului trecut, informează Digi24, care citează AFP.

Astfel, în Chile au fost vaccinate în total 1.025.580 de persoane, dintre care 376.519 sunt persoane cu vârsta de peste 78 de ani.

Chile a cumpărat doze de vaccin de la Sinovac

Potrivit datelor făcute publice de către Ministerul Sănătății de la Santiago de Chile, autoritățile din această țară au achiziționat patru milioane de doze de vaccin de la producătorul chienz Sinovac.

„Astăzi am depăşit un milion de persoane vaccinate. Avem un milion de motive pentru a ne bucura. Anul 2020 a fost unul plin de îngrijorări. Să transformăm anul 2021 într-un an al speranței. Împreună vom depăși această pandemie și ne vom recăpăta bucuria de a trăi”, a scris preşedintele Sebastian Piñera pe contul său de Twitter.

Chile depășise, de altfel, sâmbătă, pragul de 550.000 de persoane vaccinate.

Planul ambițios al autorităților

Guvernul chilian își propune să vaccineze cinci milioane de persoane până la finalul lunii martie și 15 milioane până la finalul lunii iulie, în contextul în care țara are o populație de aproximativ 18 milioane de locuitori.

Autoritățile din Chile au început campania de vaccinare în luna decembrie, cu personalul medical, după ce au primit un prim lot de 154.000 de doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech.

Chile a înregistrat până în prezent 758.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 19.000 de decese asociate COVID-19.

Autorităţile chiliene au încheiat acorduri pentru achiziţionarea a aproximativ 36 de milioane de doze de vaccin cu Pfizer, Sinovac, Johnson&Johnson şi AstraZeneca.

Sursa: Gandul