26 mai 3:30 PM

Abonare la google news

Tânără reţinută după ce a furat datele unui card şi a cumpărat bijuterii de pe internet

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 mai 2021, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au identificat o tânără, de 29 de ani, din comuna Pianu, ca persoană bănuită de săvârşirea unor infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic, fapte sesizate poliţiei, la data de 21 mai 2021, de către un bărbat, de 60 de ani, din comuna Berghin.

 

Din cercetări a rezultat că tânăra, care este cunoştinţă a păgubitului, ar fi profitat de neatenţia acestuia şi i-ar fi fotografiat cardul bancar. Ulterior ar fi asociat datele acestuia unei aplicaţii bancare instalată pe telefonul său şi ar fi efectuat o plată, în valoare de 1.630 de lei, unui magazin de bijuterii.

 

Faţă de aceasta, a fost laută măsura reţinerii, pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate. În scopul prevenirii victimizării din infracţiuni fraudă informatică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

 

· aveţi grijă de cadrul dumneavoastră! Evitaţi să îl lăsaţi la îndemâna altor persoane;

· nu fotografiaţi şi nu comunicaţi nimănui PIN-ul, datele înscrise pe cardul bancar, inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare sau orice alte informaţii de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacţionare;

· nu furnizaţi, niciodată, datele de acces la Internet/Mobile Banking;

 

· nu intraţi pe link-uri primite prin e-mail-uri necunoscute sau nesolicitate;

· persoanelor care au postat anunţuri de vânzare pe site-uri, le recomandăm să nu comunice datele de pe card, acestea fiind confidenţiale şi folosite, exclusiv, pentru achiziţii şi nu pentru încasări (pentru a încasa sume de bani se foloseşte contul bancar, care nu este tipărit pe card);

· verificaţi toate detaliile înainte de a efectua o tranzacţie!

Vă recomandăm să citiţi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul