10 februarie 10:30 AM

Abonare la google news

Sute de mașini ridicate cu platforma de pe străzile sectorului 5 din Capitală!

Primăria sectorului 5 a anunțat că din luna noiembrie și până în prezent a ridicat peste 160 de mașini de pe străzi. Este vorba de autoturisme abandonate sau care nu au un proprietar declarat!

„Primăria Sectorului 5, prin dispoziția Primarului Cristian- Piedone Popescu, continuă eliberarea străzilor de mașinile abandonate și cele cu proprietar neidentificat.

„Alte 119 de autoturisme au fost ridicate de proprietari în urma somațiilor aplicate”

Astfel, din luna noiembrie 2020 și până astăzi, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5 a identificat 479 de astfel de autoturisme. În total au fost ridicate 164 de mașini abandonate, dintre care 45 cu platforma Poliției Locale Sector 5. Alte 119 de autoturisme au fost ridicate de proprietari în urma somațiilor aplicate.

„Autoturismele ridicate și bunurile din interiorul acestuia vor fi inventariate”

Autoturismele ridicate și bunurile din interiorul acestuia vor fi inventariate, expertizate, ridicate, transportate și apoi depozitate în locul special amenajat din Drumul Cooperativei nr. 75B, Sector 5. Menționăm că sunt ridicate doar mașinile abandonate și cele declarate fără stăpân, care fac obiectul Legii nr.421/2002, nu și cele parcate neregulamentar”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de primăria setorului 5.

Potrivit sursei citate, acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate vor continua și în perioada următoare!

Primăria lui Piedone vrea să ridice mai multe parcări, cu aproape 1.500 de locuri! Unde ar putea fi amplasate

Primăria Sectorului 5 a anunțat, recent, construcția mai multor parcări, în Rahova pe Calea 13 septembrie și pe Șoseaua Alexandriei.

„Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu a demarat mai multe proiecte care vor rezolva o parte din problema cauzată de lipsa locurilor de parcare.

La începutul lui 2021, Primăria este deja în faza avansată de proiectare pentru construcția a două parcări supraetajate. Una dintre ele este o parcare pe două etaje pe Calea 13 Septembrie în zona blocului V53.

„Cel de-al doilea proiect se referă la amenajarea unei parcări pe Calea Rahovei nr. 327, tot pe două etaje”

Astfel, locuitorii din zonă vor avea acces la 198 de noi locuri de parcare. Cel de-al doilea proiect se referă la amenajarea unei parcări pe Calea Rahovei nr. 327, tot pe două etaje. Această construcție va avea 138 de noi locuri de parcare. Pentru a folosi la maximum spațiul, deasupra parcărilor vor fi amenajate și terenuri de sport”, a anunțat, joi, Primăria Sectorului 5.

Potrivit sursei citate, o altă parcare va fi construită pe Șoseaua Alexandrei nr. 22-24.

 

 

Sursa: Gandul