26 mai 4:43 PM

Abonare la google news

Sute de elevi fac practică la uzina Dacia în cel mai mare proiect privind învăţământul dual

Cei 405 elevi sunt beneficiari ai unui program complex de educaţie duală, derulat de către Dacia şi cunoscut sub numele „Construieşte-ţi viitorul!”. Este un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman.

În anul şcolar 2020 – 2021, 320 de elevi de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra Piteşti, pasionaţi de domeniul tehnic, fac deja practică pe platforma industrială Dacia.

Fiecare elev primeşte câte o bursă lunară în valoare de 400 de lei. Alte 5 burse suplimentare, de 200 de lei, sunt acordate tinerilor care obţin rezultate bune la învăţătură. Ei mai beneficiază de transport la şi de la locul de muncă, de câte o masă caldă pe zi la locul de practică, de material didactic necesar, echipament de protecţie şi de lucru, de examinări de medicină a muncii, precum şi de asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente. La absolvirea studiilor, elevii obţin un certificat de calificare de nivel 3 şi posibilitatea de a fi angajaţi de către companie.

„Ne implicăm activ în comunitate şi dezvoltăm parteneriate cu licee de profil. În liceu, elevul învaţă teorie, iar la Dacia vede produsul finit în linia de montaj şi are şansa de a urmări procese de fabricaţie într-o uzină modernă şi de calitate, având acces la cele mai noi tehnologii din industrie”, precizează Simona Popovici, director Resurse Umane pentru toate activităţile Renault Group în România.

Dacia susţine învăţământul dual profesional şi se implică în dezvoltarea viitoarelor generaţii de specialişti încă din 2014, iar în 2018 a fost prima companie din judeţul Argeş care a încheiat parteneriate pentru susţinerea acestui tip de educaţie.

Învăţământul dual este o formă a învăţământului profesional şi se organizează după finalizarea clasei a VIII-a. Spre deosebire de învăţământul profesional clasic, clasele de învăţământ dual se înfiinţează doar la solicitarea companiilor, ceea ce înseamnă că există o nevoie reală a angajatorilor de a integra absolvenţii care obţin calificările urmate.

Elevii care doresc să se înscrie la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni sau la Liceul Tehnologic Astra din Piteşti pot opta pentru următoarele calificări: sculer matriţer, sudor, mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice, electromecanic utilaje şi instalaţii industriale, electronist aparate şi echipamente, operator comandă numerică, strungar, frezor, rectificator, tehnician în automatizări, tehnician  operator roboţi industriali.

Durata de implementare a proiectului este până pe 30 septembrie 2022.

Vă mai recomandăm şi:

Mihai Bordeanu, director general Dacia: „Vom creşte producţia în a doua parte a anului, ne vom apropia de maximul de dinainte de pandemie”

 

Dacia a contribuit cu peste o treime la vânzările Grupului Renault în Uniunea Europeană în primele două luni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul