Abonare la google news

Sute de clase au suspendat predarea în şcoli din cauza COVID-19

Sute de clase au suspendat predarea în şcoli din cauza COVID-19, în condiţiile în care 376 de elevi şi preşcolari au fost confirmaţi cu COVID-19 şi 545 de persoane din sistemul de educaţie au fost confirmate cu noul coronavirus.

Câţi profesori s-au vaccinat anti-COVID

De asememenea, Ministerul Educaţiei a precizat că peste 35% din numărul total al angajaţilor din sistemul de învăţământ au fost vaccinaţi până miercuri, la ora 19. Este vorba despre 123.059 de persoane.

„Numărul angajaţilor din învăţământ vaccinaţi în perioada 24 februarie – 10 martie, ora 19,00, în centre dedicate personalului din învăţământ este de 63.769, faţă de programarea iniţială, de 60.000 de persoane”, a anunţat Ministerul Educaţiei, conform Agerpres.ro.

Citeste si:  Alexandru Bourceanu, decizie de ultima oră în ceea ce privește viitorul său. „Nu mă regăsesc în alte domenii!”

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID-19, a recunoscut la România Tv că au existat persoane care s-au vaccinat împotriva coronavirusului, deşi nu erau programate.

Citeşte şi: Andrei Baciu recunoaşte că s-au vaccinat persoane care nu s-au programat. Cine sunt cei care s-au băgat în faţă EXCLUSIV

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a spus cine sunt cei care „s-au băgat în faţă”.

„Până în momentul de faţă s-au vaccinat peste un milion de oameni. Vorbim de 2 milioane de doze de vaccin administrate. Exista persoane care s-au vacinat, dar care nu s-au programat. Aceste persoane nu s-au bagat in fata, erau persoane care trebuiau să se vaccineze în etapa a doua.

Citeste si:  Ianis Hagi, mesaj clar din partea lui Steven Gerrard. Ce i-a transmis antrenorul chiar azi

De exemplu, persoanele din centrele de batrani. La fel s-a intamplat si cu persoanele imobilizate. Persoanele respective nu s-au vaccinat in centrele de vaccinare. Persoanele care fac dializa nu au putut sa astepte un loc pentru ca sunt locuri limitate. Atunci, aceste persoane se vaccinau fara programare. Aceste persoane se incadreaza in etapa a doua. Nici nu avea rost sa se faca aceste programări.

Transparenta este fundamentul acestui guvern. Pe partea de vaccinare noi am depus toate eforturile, am comunicart toate datele pe care le am avut”, a explicat vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID-19 la România Tv.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 10 martie 2021. RECORD de vaccinări în România. Peste 51.000 de doze administrate în ultimele 24 de ore

Citeste si:  Un nou scandal monstru la Hollywood. Actorul celebru acuzat de canibalism

Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare până miercuri, 10 martie, a fost de 140, toate reacții comune și minore. Până acum s-au folosit în România 1.969.846 doze de vaccin, peste 1,6 milioane fiind produse de Pfizer.

Numărul pacienților confirmați cu COVID se apropie și astăzi de 5.000 de cazuri. Mai mult, a crescut numărul pacienților decedați și al celor aflați la Terapie Intensivă față de ziua precedentă.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 10 martie. O nouă zi cu aproape 5.000 de cazuri de infectare. A crescut numărul pacienților decedați și al celor de la ATI
 

Citeste articolul pe RomaniaTV

 42 total views