Abonare la google news

Suspiciuni de fraudă la ASF în favoarea unor firme de asigurări, pe o piața de miliarde de euro. Instituția a sesizat DIICOT pentru controale viciate chiar de angajați

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat astăzi că în instituție există suspiciuni privind conflicte de interese ale unor angajați, care ar fi protejat astfel unele firme supuse controlului. Apostol a declarat pentru G4Media.ro că actuala conducere a ASF a sesizat DIICOT.

”Cele mai mari suspiciuni sunt pe piața asigurărilor. Conducerea actuală a ASF a sesizat două tipuri de controale viciate: fie controalele au fost efectuate astfel încât să ducă la sancțiuni superficiale, fie să ducă la o sancționare drastică, dar cu ușurința contestării pe motiv de vicii de procedură”, a declarat Daniel Apostol pentru G4Media.ro.

Economica.net a scris în premieră despre suspiciunile noii conduceri a ASF față de controalele realizate anii trecuți. Astfel, au audit al activității a arătat că exista erori neașteptate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private), cât și în notele emise de Direcția Juridică. ”Există suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenționat, pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate și vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja”, scrie Economica.net.

ASF este condusă de Nicu Marcu, numit de Parlament în iunie anul trecut. El a demarat o reorganizare a instituției care arbitrează trei piețe cu cifră de afaceri de miliarde de euro: asigurările, piața bursieră și pensiile private. (Foto: Nicu Marcu – Agerpres / Alex Tudor)


Sursa: G4Media