duminică 4 iulie 12:00 AM

Abonare la google news

Suspectul în cazul crimei și violului din Corbu susține că era drogat. Ce pedeapsă riscă tânărul de 29 de ani


Principalul suspect în cazul crimei și violului de la Corbu, un tânăr de 29 de ani, și-a recunoscut faptele. El susține că era drogat când a intrat în locuința vecinilor săi și s-a enervat că a găsit în casă numai 250 de lei. A vrut să se răzbune și l-a omorât pe capul familiei cu o macetă, iar pe fiica cea mare a familiei, o tânără de 20 de ani, a violat-o. 


Tânărul reținut în cazul de la Corbu le-a spus anchetatorilor că este consumator de droguri și că scopul său iniţial a fost jaful, având nevoie de circa 2.000 de lei.  Potrivit procurorului Viorel Teliceanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, bărbatul locuia la trei-patru case depărtare de locuinţa victimelor şi nu are antecedente penale.

„A explicat autorul că motivaţia de bază a fost faptul că avea nevoie de bani, întrucât era consumator de droguri. În ziua respectivă a consumat droguri, cam toată ziua. Nemulţumit de faptul că nu a găsit decât 250 de lei, autorul a decis să se răzbune pe fiica cea mare a familiei şi, în consecinţă, a săvârşit şi o infracţiune de viol”, a declarat, sâmbătă, procurorul Teliceanu, citat de Agerpres.

Inițial, suspectul a invocat gelozia ca mobil al faptelor

Inițial, pentru a ascunde mobilul faptelor sale, autorul a susţinut că ar fi intrat în casa vecinilor ca să se răzbune, pentru că bărbatul pe care l-a ucis ar fi avut o relaţie cu soţia sa, „lucru neadevărat”, a precizat procurorul.

„Autorul a recunoscut în totalitate săvârşirea faptelor, ne-a dat şi detalii, s-a efectuat şi o percheziţie la domiciliul acestuia, unde au fost găsite mai multe bunuri, care probează în mod complex săvârşirea faptelor care i se impută. Am găsit şi maceta cu care s-a sâvârşit crima, hainele pe care autorul le avea asupra lui, am găsit bunuri luate de la faţa locului şi aruncate la o pubelă de gunoi, pentru că îi era teamă autorului că i-ar putea rămâne amprentele pe bunurile respective. El a venit pregătit cu cagulă, cu mască, cu mănuşi, dar la un moment i-a căzut o mănuşă şi s-a gândit că îi pot rămâne amprentele”, a explicat Viorel Teliceanu.

Teroare pe întuneric

Procurorul a declarat că faptele s-au comis cu lumina stinsă, iar suspectul susține că nu a ştiut că şi-a omorât vecinul, aflând vestea abia dimineaţă.

„După părerea lui, acea persoană avea ceva resurse financiare întrucât îşi făcuse un gard şi un acoperiş nou. Şi a tras concluzia că ar avea bani. Targetul lui era să sustragă aproximativ 2.000 de lei. (…) El a intrat în living, din living a mers mai departe în dormitor, unde dormeau decedatul, soţia şi copilul şi acolo a început să sâvărşească faptele de natură violentă. Ulterior, s-au deplasat în zona de living. Soţul a rămas aşa cum era în dormitor, iar ceilalţi au fost duşi în baie, mama, fiul şi fiica cea mică, şi el violat-o pe fiica cea mare în living”, a relatat procurorul.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3:45, poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o minoră, de 15 ani, cu privire la faptul că o persoană ar fi pătruns în locuinţa sa, din localitatea Corbu, şi ar fi întreţinut, prin constrângere, raporturi sexuale cu sora sa, în vârstă de 20 de ani, iar tatăl lor ar fi fost înţepat în zona abdomenului cu un corp ascuţit. După comiterea faptelor, atacatorul, ce avea faţa acoperită cu o cagulă, a fugit.

Ajuns la faţa locului, echipajul medical a constatat decesul bărbatului, în vârstă de 41 de ani, iar tânăra violată a fost transportată la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. 

Acum, autorul ar putea fi condamnat pe viață pentru faptele sale.

Editor : Luana Pavaluca


Digi24.ro