Abonare la google news

SURSE Victorie PLUS în fieful lui Barna. Omul susținut de liderul USR a pierdut alegerile pentru funcția de șef al filialei 

Ruxandra Cibu Deaconu (fostă PLUS) a câştigat competiţia cu Adrian Echert (fost USR) pentru şefia filialei judeţene USR PLUS Sibiu, susţin surse politice pentru News.ro. Echert a fost susţinut de vicepremierul Dan Barna, parlamentar de Sibiu.

  • UPDATE 13.50 Pe de altă parte, surse din USR Sibiu au declarat pentru G4Media.ro că partidul și-a atins obiectivele pentru alegerile din toamnă, chiar dacă președinția partidului a fost câștigată de un reprezentant PLUS. Astfel, în ce privește delegații pentru Congresul din toamnă, URR și-a adjudecat 28 de reprezentanți în timp ce PLUS are doar 5. La Biroul Județean USR ar urma să aibă control pe decizii, deoarece din 17 reprezentanți, 12 sunt ai USR. Potrivit surselor G4Media.ro, USR ar fi pierdut președinția filialei Sibiu deoarece europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță, ar fi ”trecut cu arme și bagaje la PLUS de ceva vreme”.

Pe lângă Sibiu, PLUS a mai câştigat sâmbătă preşedinţiile filialelor judeţene Cluj Napoca, Buzău, Teleorman, Galaţi.

Candidaţii din fostul USR au câştigat la Vaslui, Harghita, Hunedoara, Bihor, Iasi, Brașov, Constanta, Dolj, Giurgiu, arges, Tulcea, Ilfov.

Pe de altă parte, niciun membru PLUS din filiala Ilfov (inclusiv fostul președinte PLUS Ilfov Ciprian Teleman, deputata Oana Cambera, membri PLUS aleși consilieri locali sau județeni, oameni care au construit PLUS Ilfov și au candidat) nu a fost ales în biroul filialei județene sau în comisiile de arbitraj și control, se arată într-un mesaj intern obținut de G4Media.ro

Filialele USR PUS au termen până la începutul lunii iulie pentru a-şi alege conducerile în urma fuziunii. Alegerile din filiale sunt considerate un prim semnal în perspectiva alegerilor pentru preşedintele formaţiunii.

 


Citeste articolul pe G4Media