sâmbătă 20 noiembrie 12:21 AM

Abonare la google news

SURSE PNL a decis să continue negocierile cu PSD: Liberalii au stabilit ce miniștri vor intra în guvern și vor Dezvoltarea sau Transporturile

Liberalii au decis, în şedinţa de vineri seară, să continue negocierile cu PSD, având obiectivul de a obţine Ministerul Dezvoltării sau Ministerul Transporturilor, potrivit unor surse politice. De asemenea, liberalii au discutat şi despre cei care s-ar putea regăsi în viitorul Guvern.


Surse participante la şedinţa PNL de vineri seară au declarat că liberalii au decis să continue negocierile cu PSD şi UDMR având obiectivul de a obţine Dezvoltarea sau Transporturile. Florin Cîțu a condus ședința BEX.

Citește și: STENOGRAME din PNL – Florin Cîțu: ‘Dacă vrem Dezvoltare sau Transporturi, o să ne coste Energia, Educația sau MAE’


De asemenea, s-a discutat despre persoanele care ar putea prelua portofoliile PNL din viitorul guvern.

Potrivit ultimelor discuţii, lista miniştrilor PNL este compusă din: Cristian Buşoi pentru Ministerul Proiectelor Europene sau Ministerul Transporturilor, Alina Gorghiu la Ministrul Justiţiei, Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei, Virgil Popescu la Ministerul Energiei, Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe, Lucian Bode la Ministerul Afacerilor Interne şi Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii.

Citește și: STENOGRAME din ședința PNL: Rareș Bogdan, propunere BOMBĂ: Dăm Justiția la UDMR, trebuie să luăm Ministerul Dezvoltării

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a spus vineri seară liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEx) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a spus că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre ele. Cu toate acestea, voci din PNL susţin că obţinerea unuia dintre cele două ministere are nişte costuri, care includ cedarea unuia dintre ministerele Educaţiei, Afacerilor Externe, Energiei.

Citește și: SURSE SCANDAL în ședința PNL! Rareș Bogdan: ‘Ciolacu s-a trezit apărător în piață la Buzău, între PNL și UDMR’. Pârvulescu: ‘Nu pot sta în genunchi în fața PSD’

Liberalii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă la ora 16:30 pentru a discuta despre blocajul din negocierile pentru formarea Guvernului.

În cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul.

PNL a cerut, în acest caz, un minister de forţă, cu bani, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR, partid care a anunţat că va ieşi din guvern dacă pierde vreun portofoliu.

Citește și: SURSE Florin Cîțu, în ședința BEx, nemulțumit de negocieri: ‘Dacă continuăm așa, să nu ne mire că vom avea același rezultate proaste’ .

Stiripesurse.ro


Stirile.eu