Abonare la google news

Super amical pentru CSA Steaua, cu o echipă care s-a luptat în play-off-ul Ligii I! „Militarii” anunță transferuri tari în această vară 

În sezonul recent încheiat, CSA Steaua a reușit să promoveze în Liga a 2-a. Clubul armatei a obținut accederea în al doilea eșalon fotbalistic după 4 ani petrecuți în ligile inferioare.

Super amical pentru CSA Steaua, cu o echipă care s-a luptat în play-off-ul Ligii I! „Militarii” anunță transferuri tari în această vară

Totuși suporterii clubului CSA Steaua au motive serioase de îngrijorare. Clubul nu a întreprins până în acest moment niciun demers pentru a-și schimba structura juridică. Astfel clubul militar nu respectă regulamentul FRF, dar nici Legea Sportului. Astfel, indiferent dacă se va clasa pe unul din primele două locuri ale Ligii a 2-a, CSA Steaua nu va avea drept de promovare în prima ligă.

Pentru a avea drept de promovare în Liga 1 orice club trebuie să activeze ca socitate privată. CSA Steaua este momentan secție a Clubului Sportiv al Armatei. Acesta face parte și este finanțat de Ministerul Apărării Naționale, adică de stat.

CSA Steaua interzisă în Liga 1 ?

Pentru a aduce lămuriri despre situația clubului CSA Steaua, FRF a emis un comunicat. Conducerea federației a făcut precizări cu referire directă la o eventuală promovare a CSA Steaua în Liga 1.

Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste.

Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat. Comitetul Executiv al FRF a stabilit că această cesiune poate fi efectuată cu cel puțin un sezon anterior celui în care clubul urmează a promova în Liga 1.

Astfel, pentru a promova în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022, orice club de drept public care deține dreptul de participare în Liga a 2-a ar trebui să efectueze procedurile necesare în pauza competițională dintre sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 cu respectarea prevederilor și termenelor regulamentare ale FRF, aplicabile”, se arată în comunicatul FRF.

De cealaltă parte, juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan nu este de acord cu interzicerea dreptului de promovare în Liga 1. Talpan invocă articolul 79 din statutul FRF care incurajează promovarea după meritele sportive. Acesta chiar amenință FRF cu deschiderea unui proces.

Amicale tari pentru CSA Steaua

Cum sezonul de Liga a 2-a începe pe 31 iulie, CSA Steau și-a programat deja o serie de cinci meciuri amicale. Primul dintre acestea va fi cel contra echipei care a evoluat în play-off-ul Ligii 1, Academica Clinceni. Meciul se va diputa sâmbătă de la ora 11 și va fi transmis de Steaua TV.

În această perioadă de pregătire, vor fi testați mai mulți juniori și se va încerca transferul unor jucători cu experiență.

Citeste articolul pe PlaySport