17 mai 11:01 PM

Abonare la google news

SUA va trimite cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin anti-Covid către țări care au nevoie. Biden: SUA va fi arsenalul vaccinurilor

Președintele american, Joe Biden, a anunțat luni, că SUA va trimite cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin anti-Covid spre alte țări la finalul lunii iunie, fiind prima dată când SUA împarte vaccinurile sale cu alte țări care au nevoie de ele, relatează Reuters.

Biden a anunțat că doze de Pfizer/BioNTech, Moderna și Johnson&Johnson vor fi trimise în țări care au nevoie de ele pentru campaniile de vaccinare anti-Covid locale.  

„La fel ca în Al Doilea Război Mondial, când America a fost arsenalul democrației, în lupta împotriva Covid-19, țara noastră va fi arsenalul vaccinurilor”, a declarat președintele Biden.

Biden a mai spus că SUA va trimite mai multe vaccinuri în străinătate decât ori altă țară de pe mapamond.

Până acum, în SUA au fost administrate 272 de milioane de doze de vaccin anti-Covid. Campania de vaccinare coordonată de administrația Biden s-a dovedit un succes, în condițiile în care aproape 60% dintre americanii adulți au fost vaccinați cu cel puțin o doză.

Editor : Adrian Dumitru


Citeste articolul pe Digi24