Studiu îngrijorător. 71% dintre elevii din România au fost martori sau victime ale violenţei la şcoală

Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia World Vision România, 71% dintre elevii din România au fost martori sau victime ale violenţei la şcoală. În plus, un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii plasează România pe locul 3 într-un clasament al ţărilor care au probleme cu violenţa în şcoli.

Raport alarmant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un studiu recent al Fundaţiei World Vision România arată că 71% dintre elevi au fost martori sau victime ale violenţei fie în drumul spre şcoală, fie în timpul pauzelor sau chiar în timpul orelor. Datele sunt întărite de cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care plasează România pe locul 3 în Europa în clasamentul celor 42 de ţări în care a fost investigat fenomenul de bullying.

Citeste si:  România pierde cu Norvegia în ciuda a 45 de minute de joc peste așteptări » Rezultatele de ieri și programul zilei la Europeanul din Danemarca sunt AICI!

De cele mai multe ori agresorii sunt alţi copii

Potrivit specialiştilor care au realizat studiul, fenomenul se manifestă prin comportamente agresive verbale sau fizice asupra copiilor, cu intenţia de a-i supăra, a-i intimida sau de a le provoca teamă. De cele mai multe ori agresorii sunt alţi copii, de aceeaşi vârstă sau mai mari, iar cauzele sunt multiple. Printre ele se numără chiar abuzurile din familie sau actele de violenţă la care aceştia sunt martori sau victime.

Citeste si:  Coronavirus România 3 februarie. Câte persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore

O altă formă de agresiune din ce în ce mai răspândită este cyberbullying-ul, care are loc prin intermediul canalelor digitale şi poate avea efecte negative semnificative asupra victimelor din punct de vedere psihologic. Agresorii care folosesc mediul digital intimidează, umilesc sau ameninţă, folosind mesaje, fotografii sau răspândirea unor zvonuri mincinoase.

Sursa: Gandul

 13 total views