duminică 7 august 9:23 PM

Abonare la google news

Studiu de fezabilitate de 1,1 milioane de lei pentru Radiala vest. Licitația a fost lansată de Primăria Timișoara


Primăria Timișoara se pregătește să dea 1,1 milioane de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un drum nou, cu două benzi pe sens, în lungime de 2,72 kilometri. Este vorba despre o șosea care să lege strada Gării de viitoarea centură de vest, cunoscută sub numele de ”Radiala vest”.


Se face un prim pas spre realizarea unui nou drum care să preia traficul rutier din zona de vest a orașului, spre centura de vest, care urmează să fie, de asemenea realizată. Denumit radială, o noțiune apărută în limbajul administrativ local odată cu noua administrație, această șosea presupune prelungirea cu 2,72 km a străzii Gării de la intersecția sa cu viitorul tronson vestic al inelului de circulație 4 până în centura de vest. Valoarea lucrărilor este apreciată la aproximativ 13,6 milioane euro. Acum nu se caută constructor ci firmă care să facă studiul de fezabilitate. Iar pentru SF-ul aferent drumului de mai puțin de trei kilometri, municipalitatea a pregătit 1,1 milioane de lei. Licitația a fost deja urcată pe SEAP. Radiala nouă de vest va permite degrevarea Căii Șagului pentru realizarea cu succes a noii linii de tramvai cu cale dedicată (C11).

Proiectul este propus a fi realizat ca un drum expres, cu un nod rutier tip trompetă la centura de vest, și cu o intersecție de tip girație de rază largă la intersecția cu inelul 4.

 

-->

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Debanat.ro