duminică 31 ianuarie 7:26 PM

Abonare la google news

Studenții străini de la UMF Cluj, tratați ca studenți ”second hand”. Nu sunt vaccinați și nu pot merge la practică

Studenții străini de la UMF Cluj sunt furioși pentru că Universitatea a decis ca ei să nu fie vaccinați anti COVID, ceea ce nu le permite să participe la practica clinică.


Problema este ca facem cursurile doar online. Facultatea ne-a promis că, după ce vine vaccinul, vom putea sa începem cursurile în sistem hibrid, cu partea teoretică online și cea practică în spital.  Deci o mulțime de persoane s-au înscris pentru a face vaccin.

Acum, facultatea ne-a comunicat că nu mai sunt vaccinurile pentru noi, dar aproape 100% dintre studenți români s-au vaccinat deja. Deci studenții în limba româna vor putea sa înceapă practica în februarie, dar noi, studenți din străinătate, nu.


Trebuie sa știți că Facultatea ne-a promis pentru semestrul întâi două săptămâni la clinica, și la final nu am făcut nimic. 

Facultatea din Iași a făcut sistem hibrid pentru semestru 1, chiar dacă nu a fost vaccinul. UMF Timișoara  a comunicat deja că activitățile se vor relua în sistem hibrid pentru semestru 2. Doar UMF din  Cluj nu a făcut nimic și ne uita.

Trebuie sa știți că, pentru studenți la medicina dentară, practica este extrem de importantă și nu putem sa lucram în viitor dacă nu putem sa învăța acuma la facultate.

Acuma, toți student sunt furioși și căutam o soluția pentru a schimba situația”, ne-a relatat un student. 

Studenții au discutat duminică cu cei de la UMF. ”Acuma cu toti studenții facem o scrisoare pentru că nu suntem de acord cu situația aceasta. Asteptăm un răspuns, dacă nu vom face și alte intervenții”, a mai spus acesta.

.

Sursa: StiriDeCluj


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !