miercuri 19 ianuarie 12:46 AM

Abonare la google news

Strigăt de ajutor din partea unui fost mare rapidist: ”E o situație grea”


Adrian Iencsi este unul dintre foștii mari jucători ai Rapidului. În prezent, tehnicianul este fără angajament și recunoaște că traversează o perioadă dificilă.


Adrian Iencsi, strigăt de ajutor

Adrian Iencsi (46 de ani) este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Rapidului. Retras din activitate de ani buni, Iencsi a devenit antrenor. Posesor al licenței PRO, acesta le-a pregătit de-a lungul timpului, pe FC Hunedoara, Turrris Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, Rapid U 19, CSU Craiova II și Rapid.

După ce la începutul anului 2020 a antrenat-o o scurtă perioadă de timp pe Rapid, Iencsi nu a mai pregătit nicio echipă. Tehnicianul recunoaște că traversează o perioadă mai grea și vrea să revină cât mai repede pe banca tehnică a unei echipe. El așteaptă o ofertă din țară, chiar și de la un club dintr-o ligă inferioară.

Urmăresc știrile sportive zi de zi. Campionatul Italiei îmi place cel mai mult. Mi-e dor să muncesc. Îmi place să antrenze, să stau cu jucătorii, să le transmit ceea ce am învățat de-a lungul timpului în cariera mea de fotbalist. Nu e o situație tocmai bună pentru antrenorii din România care nu își pot exercita meseria. E o perioadă mai dificilă.

Un fotbalist când își încheie cariera trebuie să se gândească la viitor. Se spune că un fotbalist moare de două ori. E vorba și de noroc. Eu am considerat că avem antrenori valoroși. E o situație grea. Sper să am din nou posibilitatea să antrenez și să am continuitate. Eu când simt că nu pot să fac mai mult, mă retrag. Nu am o carte de vizită pentru a pleca afară, nici măcar în Liga 1. Mie mi-a plăcut să muncesc. Mi-aș dori să mi se dea libertatea de lucru„, a declarat Adrian Iencsi, în exclusivitate, la Realitatea Sportivă.

Adrian Iencsi, impresionat de noul stadion din Giulești

Adrian Iencsi, fostul căpitan al giuleștenilor, a pășit pe gazonul noului stadion din Giulești exact când s-au împlinit 25 de ani de când a debutat pentru Rapid, în 1997. Pe fondul nostalgiei resimțite, Iencsi a fost impresionat de noua arenă.

Este o mândrie, un stadion nou, important este să vii cu plăcere, pentru că locul este același. Este un loc sfânt, sper să nu spun prea mult, dar e special. E un alt stadion, ca structură, dar atmosfera, aerul sunt aceleași. Îmi plac tribunele pentru că par chiar mai apropiate de gazon față de vechiul stadion”, a declarat Adrian Iencsi.

Playsport.ro