Abonare la google news

Străzile sunt pline de sânge în Myanmar după protestele împotriva loviturii de stat! Zeci de protestatari au fost uciși de forțele armate

Vărsarea de sânge continuă în Myanmar după ce o altă zi violentă de joi a dus la uciderea a cel puţin 12 persoane. Responsabilă pentru crime este junta guvernantă, consideră un înalt oficial al ONU care afirmă că represiunea împotriva protestelor pașnice este „probabil îndeplinirea pragului legal pentru crime împotriva umanității „. De la începutul loviturii de stat, armata a ucis zeci de persoane. Acestea erau protestatari pașnici.

În micul oraș central Myaing, poliția a deschis focul într-o mulțime de oameni neînarmați, ucigând cel puțin opt persoane, potrivit grupului de advocacy Asistență pentru Deținuții Politici (AAPP). Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat că drumurile orașului erau pline de sânge și corpuri neînsufleţite pe stradă.

Junta militară a preluat puterea printr-o lovitură de stat încearcă să strivească opoziția

Împușcăturile din micul Myaing sunt dovezi suplimentare că junta militară, care a preluat puterea într-o lovitură de stat la 1 februarie, încearcă să strivească opoziția pașnică la guvernarea sa în toate colțurile Myanmarului , nu doar în orașele mari.

Citeste si:  Zilele libere la suspendarea sau limitarea cursurilor şcolare vor fi acordate şi în cazul familiilor monoparentale

În cel mai mare oraș din Yangon, joi, protestatarul Chit Min Thu a fost ucis în zona North Dagon, potrivit Reuters. Soția sa, Aye Myat Thu, a declarat agenției de știri că a insistat să se alăture protestelor, în ciuda apelurilor adresate de aceasta pentru ca acesta să rămână acasă de dragul fiului lor.

„A spus că merită să mori”, a spus ea. „Este îngrijorat de faptul că oamenii nu se alătură protestului. Dacă nu se vor alătura, democrația nu se va întoarce în țară”.

Citeste si:  22 de persoane care au participat la protestele violente din Capitală, audiate. Ce au găsit polițiștii în casele acestora. VIDEO

Zeci de persoane ucise de forţele armate în Myanmar

Cel puțin 80 de persoane au fost ucise de când armata a invalidat rezultatele alegerilor democratice ale țării, a declarat biroul ONU pentru drepturile omului și alte sute de răniți. Cel puțin patru dintre decese din ultimele zile au fost persoane arestate și reținute de juntă, inclusiv doi oficiali ai partidului eliminat Liga Națională pentru Democrație (NLD). Toți cei patru au murit în arest, potrivit Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Peste 2.000 de persoane au fost reținute de la lovitura de stat, potrivit AAPP, multe dintre ele fiint ţinute la distanță de familia și prietenii. Ziarul de stat din Myanmar a publicat miercuri un aviz care întărește narațiunea armatei conform căreia folosește forța minimă împotriva protestatarilor.

Citeste si:  Mai mulți protestatari au fost uciși în Myanmar pe măsură ce represiunea crește

Joi, raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Myanmar, Tom Andrews, a declarat într-o declarație adresată Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva că un „corp în creștere de rapoarte” indică faptul că forțele de securitate ale juntei comit „acte de crimă, închisoare, persecuția și alte infracțiuni ca parte a unei campanii coordonate, îndreptate împotriva unei populații civile, într-o manieră răspândită și sistematică, cu cunoștințele conducerii juntei. ”

El a cerut statelor membre ONU să oprească fluxul de venituri și arme către juncă, spunând că „ar trebui impuse” sancțiuni multilaterale conducătorilor superiori, întreprinderilor deținute și controlate de către militari și companiei energetice de stat, Myanmar Oil and Gas Enterprise.

Citeste articolul pe BZI

 49 total views