sâmbătă 3 iulie 7:18 PM

Abonare la google news

„Steaua” Emma Răducanu e în al 9-lea cer după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon: „E cazul să bag mașina la spălat!”


Surpriză uriașă la Wimbledon! „Steaua” Emma Răducanu e în al 9-lea cer după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea, scor 6-3, 7-5. Ce reacție inedită a avut sportiva imediat după ce s-a calificat în turul patru de la All England Lawn Tennis and Croquet Club.


Emma Răducanu e în al 9-lea cer după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea

Jucătoare de tenis de doar 18 ani din Marea Britanie, Emma Răducanu, s-a născut în Canada și s-a mutat în țara pe care o reprezintă pe când avea doar doi ani. Ea este jumătate românca, din partea tatălui, și jumătate chinezoaică, din partea mamei.

Aflată pe locul 338 în lume, sportiva a primit un wind cald din partea oficialilor Wimbledon pentru a putea participa la Grand Slam-ul din Londra. Considerată  revelația tenisului, aceasta nu a dezamăgit nici în meciul din turul trei. Pe contul de Twitter al Wimbledon a apărut o postare inedită: „18 ani. Locul 338 în lume. Calificare în turul patru. S-a născut o stea – iar numele ei este Emma Răducanu”. 

Tânăra jucătoare de tenis a căzut în genunchi după meciul câștigat în fața Soranei Cîrstea. Bucuria de pe chipul ei s-a putut citi cu ușurință și s-a putut observa și o doză substanțială de uimire. Imediat după victorie, Emma Răducanu a oferit prima declarație. Primul lucru la care s-a gândit este cu adevărat șocant, dar și amuzant în același timp.

Am rămas fără cuvinte acum. Nu știu cum să reacționez. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul primit. Este, de departe, cel mai important teren pe care am jucat, dar cred că am gestionatul momentul destul de bine.

Când îmi făceam bagajele pentru bulă, părinții m-au întrebat ‘nu-ți iei cam mult echipament la tine?’. Acum cred că e cazul să bag la spălat”, a glumit Emma Răducanu.

Faceți cunoștință cu marea speranță a tenisului englez

Sportiva cu origini române a dezvăluit, la un moment dat, că se inspiră de la Li Na. Dar această din urmă nu este singura ei sursă de inspirație. Simona Halep este un model demn de urmat, după părerea jucătoarei din Regatul Unit al Marii Britanii.

Vreau să fiu atletică precum Halep. De asemenea, sunt o mare fană a lui Li Na.”, a mărturisit Emma, în urmă cu o bună perioadă de timp, conform spotmedia.ro.

La un turneu demonstrativ denumit Battle of the Brits Team Tennis, programat în urm cu un an, Emma a învins-o pe mult mai experimentata Katie Boulter. Mai mult, la dublu mixt, adolescenta și partenerul ei, Joe Salisbury, au trecut de cuplul format din fostul număr 1 ATP, Andy Murray, și Jodie Burrage.

Playsport.ro