Abonare la google news

Statele membre au cerut Comisiei Europene să stabilească data interzicerii autovehiculelor pe benzină și motorină

Statele membre au cerut Comisiei Europene să stabilească data interzicerii autovehiculelor pe benzină și motorină

Comisia Europeană ar trebui să stabilească o dată pentru interzicerea vânzărilor de mașini noi pe benzină și diesel în întreaga Uniune Europeană pentru a alinia sectorul transporturilor la obiectivele climatice, au declarat miercuri nouă țări membre.

Conduse de Danemarca și Olanda, țărilele  au scris Comisiei Europene, Executivului blocului comunitar solicitând politici ambițioase ale UE pentru a aborda impactul gazelor cu efect de seră din UE care provin din transporturi, transmite Reuters.

Nouă state membre sprijină trecerea la vânzarea autoturismelor cu emisii zero și să interzică autovehiculele pe benzină și motorină

Aceasta trebuie să includă o dată de eliminare treptată pentru vânzarea de mașini și autoutilitare noi pe benzină și diesel, pentru a sprijini trecerea la vehiculele cu emisii zero, au spus țările.

Citeste si:  Încă o competiție importantă anulată din cauza pandemiei la începutul lunii martie! Restricții sanitare importante în Norvegia

„Trebuie să accelerăm tranziția verde a transportului rutier și, în timp ce legiuitorii trimit semnale clare producătorilor și consumatorilor de autoturisme din întreaga UE”, a declarat ministrul danez al Climatului Dan Jorgensen.

Celelalte țări care s-au alăturat impulsului au fost Austria, Belgia, Grecia, Irlanda, Lituania, Luxemburg și Malta.

UE are nevoie de o dată de eliminare treptată pentru autovehiculelor noi pe benzină și diesel

Comisia Europeană va propune, în iunie, standarde de CO2 mai stricte pentru mașinile noi din Europa, ca parte a unui pachet de politici menite să își îndeplinească obiectivul de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră ale UE cu cel puțin 55% până în 2030, față de nivelurile din 1990, și să orienteze blocul către neutralitatea climei până în 2050.

Citeste si:  Mai multe state europene introduc noi restricții ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2

Standardele actuale de CO2 necesită o „consolidare semnificativă”, iar UE trebuie să consolideze, de asemenea, infrastructura de încărcare și realimentare pentru vehiculele cu emisii zero, au spus țările.

Legislația UE ar trebui, de asemenea, modificată pentru a permite țărilor să ia măsuri naționale pentru a elimina treptat noile mașini pe benzină și diesel, au spus ei.

Mulți producători de autovehicule au stabilit deja un calendar pentru trecerea la linia de mașini complet electrice. În ultima lună, producătorul auto suedez Volvo a declarat că va deveni complet electric până în 2030, iar Ford Motor Co a spus că toate mașinile sale vândute în Europa vor fi electrice până la aceeași dată.

Citeste si:  Nicușor Dan asaltat de internauţi după conferinţa de presă susţinută: 'Roakere, poporul te vrea tuns!'

Guvernul britanic s-a angajat să interzică vânzările de mașini și autoutilitare noi pe benzină și diesel, în 2030.

Vânzările de mașini electrice și hibride plug-in în UE aproape s-au triplat la peste 1 milion de vehicule în 2020, reprezentând mai mult de 10% din vânzările totale.

Citeste articolul pe Gandul

 43 total views