Abonare la google news

Starea de alertă se prelungeşte în România. De când se aplică restricţiile

Starea de alertă se prelungeşte în România, aşa cum prevede hotărârea nr. 16, adoptată miercuri de CNSU. Autorităţile au adoptat miercuri hotătârea prin care este prelungită starea de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 14 martie 2021.

Potrivit hotărârii CNSU, măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de COVID urmează să fie adoptate începând de duminică, 14 martie.

Citeşte AICI hotărârea integrală.

Starea de alertă se prelungeşte în România. Care sunt restricţiile

Vezi aici anexa cu noile restricţii.

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:

Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;

Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;

Borșa și Cavnic din județul Maramureș;

Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;

Sovata din județul Mureș;

Vatra Dornei din județul Suceava;

Voineasa din județul Vâlcea;

Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul CarașSeverin;

Arieșeni din județul Alba;

Durău din județul Neamț;

Novaci-Rânca din județul Gorj;

Păltiniș din județul Sibiu;

Stâna de Vale din județul Bihor;

Straja din județul Hunedoara.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână. Circulaţia de noapte va fi restricţionată de la ora 22” VIDEO

Klaus Iohannis a dat asigurări românilor, după o întâlnire cu reprezentanţii guvernului, că nu se ia în calcul un lockdown de Paşti, dar a declarat că numărul de infectări din ultima săptămână este îngrijorător, astfel încât starea de alertă va fi prelungită în decursul acestei săptămâni şi, cel mai probabil, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii va începe cu ora 22, faţă de ora 23, cum este prevăzut în acest moment.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare, creșterea e evidentă, presiunea pe secțiile ATI crește. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine”, a spus preşedintele României.

Citeşte şi: Doctorul Adrian Marinescu lămureşte de ce e nevoie de restricţii de la ora 22:00: De aceea e un risc mai mare. Nu intrăm în panică!

Citeste articolul pe RomaniaTV