Abonare la google news

Stanciu-Viziteu, primarul Bacăului: M-am imunizat cu AstraZeneca din lotul suspendat. Nu am avut efecte secundare majore

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, a declarat că şi el s-a vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul suspendat temporar de autorităţi, dar că nu a avut efecte secundare majore.

„La începutul lunii martie m-am imunizat şi eu cu vaccinul AstraZeneca din acest lot suspendat. Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot şi nici la ei nu există efecte secundare negative majore. Chiar şi aşa, cred că este binevenită această măsură generată din dorinţa de precauţie maximă”, a scris, pe Facebook primarul municipiului Bacău.

Citeste si:  Olanda a suspendat vaccinarea persoanelor sub 60 de ani cu AstraZeneca. Decizia a fost luată după moartea unei femei

Edilul a mai precizat că vaccinarea cu acest ser este suspendată temporar, în municipiul Bacău, până când vor sosi alte doze.

„Ca măsură de prevenţie şi precauţie maximă, în baza hotărârii CNCAV, se suspendă temporar imunizarea cu vaccinul AstraZeneca din lotul 2856. De aceea, programările de vineri 12 martie, din centrul de vaccinare din municipiul Bacău, se suspendă câteva ore până vom primi vaccinuri dintr-un nou lot. După cum ştiţi, şi alte ţări au suspendat loturi strict ca o măsură de prevenţie. Am încredere în deciziile medicilor noştri şi în recomandările Ministerului Sănătăţii. Procesul de imunizare trebuie să continue la fel ca şi până acum. Scopul nostru este să ne reluăm cât mai repede viaţa de dinainte de pandemie, să ne putem vedea oricând cu părinţii, bunicii şi prietenii fără teama că am putea să-i infectăm pe cei dragi”, a mai spus Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Citeste si:  Gheorghiţă, noi detalii despre reacţiile adverse apărute după vaccinarea cu AstraZeneca

El le-a solicitat liderilor politici să nu transforme această situaţie de sănătate publică într-o ocazie de a câştiga puncte politice.

Citește și: Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunță că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul oprit de la utilizare: Să nu ne panicăm!

Foto: Lucian Stanciu Viziteu / Sursa: Facebook


Citeste articolul pe G4Media

 45 total views