Abonare la google news

Stanciu a explicat motivul deciziei de a nu îngenunchia pentru mişcarea „Black Lives Matter“: „Mi se pare normal”

Înainte de primul fluier, aşa cum se obişnuieşte la meciurile naţionalei Angliei de pe teren propriu, jucătorii au îngenuncheat, în semn de solidaritate pentru mişcarea „Black Lives Matter“. Dintre cei 22 de fotbalişti aflaţi pe teren, doi dintre ei, Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu, nu au fost de acord cu acest gest şi au preferat să rămână în picioare, 

 

La finalul întâlnirii, Stanciu a explicat motivul pentru care a făcut notă discordantă şi a declarat că a refuzat să îngenuncheze din solidaritate pentru colegul său de la Slavia Praga, Ondrej Kudela, suspendat pentru un incident de rasism.

 

*Am făcut acelaşi lucru şi cu Slavia, când am jucat cu Arsenal, în sferturile Ligii Europa, mi se pare normal, şi am decis să fac gestul pentru colegul meu de la Slavia, pentru Kudela care, fără nicio probă, a fost suspendat zece etape, după meciul cu Rangers. Doar aşa, pentru că un coleg al lui Kamara a auzit cuvântul acela pe care nu-l pot spune. Am decis să nu mă pun în genunchi şi nu cred că asta e soluţia”, a declarat Stanciu la Pro X.

 

În privinţa rezultatului final al partidei cu Anglia, mijlocaşul consideră că Românai putea obţine mai mult şi a subliniat că jucătorii sunt supăraţi după acest eşec. „A fost o partidă grea, cu o naţională puternică, ne-am creat ocazii de gol, dar din păcate au avut acele faulturi şi aşa am pierdut meciul. Cred că puteam obţine mai mult, am avut ceva ocazii mari. Se putea mai mult, dar am mai pierdut un meci şi chiar dacă este contra unei naţionale ca a Angliei, totuşi, suntem supăraţi. Cred că am făcut un meci destul de bun, cu destule faze de poartă, dar din păcate ne lipsesc rezultatele favorabile. Dacă nu câştigăm toate cele trei meciuri din septembrie, nu avem nicio şansă. Nu am nicio favorită la Euro”, a spus Stanciu

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul