vineri 3 decembrie 12:56 PM

Abonare la google news

Sportul românesc, afectat de Omicron! Un meci decisiv s-a amânat din cauza noii tulpini Covid


Noua varianta a coronavirusului, Omicron, stârnește îngrijorare în întreaga lume pentru că prezinta mult mai multe mutații decât varianta Delta. S-a ajuns în situația în care competițiile sportive au suferit amânări din cauza acestei noi tulpini.


Varianta Omicron a schimbat data finalei Cupei României la rugby

Pentru moment, nu se știe cu exactitate dacă noua tulpina Omicron, care începe să fie prezentă în tot mai multe țări din lume, a ajuns și la noi în țară. Autoritățile așteaptă cu sufletul la gură rezultatele testelor cetățenilor români care au fost recent aduși din Africa de Sud.

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.”, a transmis, în urmă cu câteva ore, ministerul Sănătății.

Printre cei repatriați se numără și un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare, care a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Când se va disputa meciul mult așteptat

Având în vedere toate acestea, Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby a decis că este mai bine ca Cupa României la rugby ediția 2021, dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi SCM Timişoara, să fie reprogramată pentru data de 2 aprilie 2022.

Conform datelor transmise de Ministerul Sănătății, jucătorul legitimat la Baia Mare se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic. Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care a fost trimisă joi pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico-Militară „Cantacuzino” Bucureşti.

CSM Ştiinţa Baia Mare a suferit vineri o înfrângere în fața celor de la Toyota Cheetahs, scor 54-5 (12-5), la Bloemfontein, în al doilea său meci-test din turneul pe care îl susţine în Africa de Sud.

În schimb, la primul său meci-test din emisfera sudică, Ştiinţa Baia Mare a surclasat-o pe Free State XV cu 72-14.

Playsport.ro