duminică 26 septembrie 9:01 PM

Abonare la google news

Sportiva care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea la Ostrova a câștigat trofeul! Anett Kontaveit îi suflă în ceafă Emmei Răducanu


Anett Kontaveit (locul 30 WTA, 25 de ani) a câștigat turneul de la Ostrova, Cehia, competiție WTA de 500 de puncte. Estona s-a impsu cu 6-2, 7-5 în fața elenei Maria Sakkari, locul 12 WTA, într-o oră și 32 de minute.


Și o româncă a căzut victimă furiei lui Anett Kontaveit. Estona a învins-o încă din primul tur pe Sorana Cîrstea, scor 6-4, 6-4. Astfel, Anett a ajuns la 5-0 în confruntările directe cu Sorana, după ce s-a impus în trei rânduri doar anul acesta. Românca s-a ales cu doar 6.650 de dolari și un punct în clasamentul WTA pentru prezența pe tabloul principal.

Kontaveit, aproape de Emma Răducanu

Ocupanta poziției a 30-a în ierarhia mondială, Anett Kontaveit, a câștigat doar trei trofee WTA, după cele obținute la ‘s-Hertogenbosch în 2017 și Cleveland în 2021, după ce s-a impus în fața Irinei Begu. Estona va urca pe locul 23 WTA începând de luni, fiind în spatele Emmei Răducanu, sportiva cu origini românești care s-a impus la US Open.

Anett Kontaveit a mai trecut la turneul de la Ostrova de Paula Badosa (27 WTA), Belinda Bencic (11 WTA) și Petra Kvitova (10 WTA).

Prosport.ro