Abonare la google news

Spitalul Sfânta Maria din București a reprimit acreditarea pentru transplantul pulmonar

Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit acreditarea pentru transplantul pulmonar, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Monica Althamer.

„Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit acreditarea începând cu ziua de ieri. În continuare şi Spitalul „Sfânta Maria” şi ANT vor colabora cu colegii din restul Europei care îşi oferă ajutorul şi vorbim aici de doctorul Igor Tudorache, de agenţia italiană, de cele zece centre italiene”, a afirmat vineri secretarul de stat, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

Althamer a explicat pentru Agerpres că unitatea medicală a redepus dosarul de acreditare, apoi au fost făcute „inspecţiile necesare în baza legislaţiei în vigoare”.

„A redepus dosarul de acreditare, pentru că asta aşteptam cu toţii. Sunt nişte paşi în acreditare, paşi pe care îi face Agenţia Naţională de Transplant împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Primul pas necesar era depunerea dosarului. A fost depus dosarul, s-au făcut inspecţiile necesare în baza legislaţiei în vigoare şi ieri a reprimit acreditare pentru transplant pulmonar”. a spus reprezentatul MS.

Citește și:

Pacienții care au nevoie de transplant pulmonar pot face operația în străinătate fără a mai obține o negație din partea medicilor din România / Acreditarea centrului de transplant de la Spitalul Sf. Maria a expirat, o nouă cerere va fi depusă „după încheierea valului 3” al pandemiei

Sursa foto: Pexels


Citeste articolul pe G4Media