Abonare la google news

Spitalul din Mioveni a depus plângere penală, în legătură cu „un fake news” despre modul în care sunt tratați pacienții Covid

Reprezentanții Spitalului Mioveni au depus o plângere penală, sâmbătă, aceștia acuzând o știre falsă care a început să circule pe internet. Informația face referire la modul în care ar fi trataţi în secţia ATI a unităţii medicale pacienţii cu COVID-19.

Spitalul din Mioveni a depus plângere penală

Conform unui comunicat transmis de Primărua Mioveni, informaţia falsă a fost distribuită pe o pagină de Facebook „neasumată de vreo persoană ori instituţie”.

„Această informaţie falsă, cu conţinut fabricat în scop tendenţios şi prezentată distorsionat, nu poate fi preluată şi transformată în ştire validă! Efectele negative ale acestui tip de informaţii false se repercutează în primul rând asupra persoanelor care au rude sau cunoscuţi internaţi în cadrul spitalului nostru, creând panică şi îngrijorare! Totodată se urmăreşte şi inocularea sentimentului de neîncredere în sistemul sanitar”, scrie în comunicatul citat de Agerpres.

Citeste si:  Medici, asistente și infirmiere de la Spitalul Victor Babeș și-au colindat pacienții bolnavi de Covid-19. VIDEO

Apelul făcut de Primăria Mioveni către cetățeni

Primăria din oraș face apel la cetăţeni să nu creadă în aceste informații şi să nu distribuie astfel de ştiri înainte de a verifica sursa şi de a analiza dovezile.

„În acest sens, conducerea unităţii medicale a făcut o plângere penală, urmând ca Poliţia să identifice identitatea persoanei care a lansat în spaţiul public această informaţie falsă. Atenţie! Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false, cunoscând caracterul fals al acestora, se pedepseşte cu închisoare conform articolului 404 din Codul Penal”, se precizează în comunicat.

Citeste si:  Ministrul Transporturilor a depus plângere penală la DNA: Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație

Adrian Marinescu, medic infecționist la „Matei Balș”: „Devine regulă să nu mai avem locuri de internare în nicio secție”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, trage un semnal de alarmă, fiind îngrijorat de faptul că nu mai există locuri de internare pentru pacienții infectați cu COVID-19 în nicio secție, nu doar la ATI, în unitățile medicale din București.

Citeste si:  Se scumpesc țigările de la 1 aprilie. 80% din prețul unui pachet de țigări merge către stat

Citeste articolul pe Gandul

 18 total views