vineri 3 decembrie 4:29 AM

Abonare la google news

Spectaculos! „Focuri zombie” surprinse în cea mai geroasă localitate din lume


Concret, este vorba despre un fum dens care iese de sub un strat gros de zăpadă. Fenomenul a fost surprins într-o zonă afectată de incendiile uriaşe din această vară. Se pare că incendiile au fost stinse doar la suprafaţă, în timp ce în subteran sunt alimentate de metanul și turba care se găsesc în adâncime.


Fotograful Semyon Sivtsev a realizat mai multe videoclipuri și fotografii cu aceste incendii mocnite, care se maniestă la mică distanţă de satul său, Oymyakon.

Citeste si Fenomen paranormal incredibil la Sfinxul din Bucegi. Sute de români au participat la piramida energetică de pe munte!

Le-am filmat în apropierea pășunilor de lângă satul Khara Tumul, nu departe de Oymyakon. Erau în zona afectată de incendiile de astă vară”, a declarat Semyon pentru The Siberian Times.

Cum au luat naştere spectaculoasele „focuri zombie”

Potrivit sursei citate, aceasta este zona din care ar fi pornit, de fapt, incendiile, pentru că în imaginile din satelit se văd flăcări încă din 1 mai 2021. A urmat apoi cel mai grav incendiu înregistrat vreodată în Yakutia, cel mai geros teritoriu al Rusiei. Focul din vară a distrus nu mai puţin de 8 milioane de hectare de pădure.

Citeste si Fenomen straniu descoperit de cercetători. Un mineral care nu ar fi trebuit să existe la suprafaţa planetei noastre, găsit de oamenii de ştiinţă!

Semyon spune că, de-a lungul timpului, a mai văzut focuri zombie în jurul satului Oymyakon, unele dintre ele fiind stinse, într-un final, de topirea zăpezii primăvara. Oymyakon este cea mai geroasă așezare locuită din lume. Potrivit datelor oficiale, aici s-a înregistrat o temperatură de -67,7 grade Celsius în 1933, însă, potrivit surselor locale, în 1924 temperatura ar fi ajuns chiar la -71,2 grade Celsius.

Romaniatv.net