Abonare la google news

Specialiștii Comitetului național de vaccinare răspund astăzi, de la ora 15.00, întrebărilor cetățenilor despre vaccinul AstraZeneca

Specialiștii Comitetului național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV) vor răspunde astăzi, de la ora 15.00, pe pagina de Facebook a campaniei, întrebărilor cetățenilor despre vaccinul AstraZeneca.

„12 martie, ora 15.00: Q&A – vaccinare AstraZeneca! Astăzi, începând cu ora 15.00, vom răspunde întrebărilor dumneavoastră ce fac referire la campania de vaccinare cu AstraZeneca. Până atunci, vă rugăm să lăsați nelămuririle dumneavoastră în comentarii și vom încerca să răspundem la toate, în deschiderea sesiunii de întrebări și răspunsuri”, anunță CNCAV pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri se va desfășura sub forma unui Live text. „Cetățenii întreabă și specialiștii CNCAV răspund în secțiunea de comentarii”, au precizat reprezentanții CNCAV.

Citeste si:  Vaccinul anti-covid produs de Moderna, aprobat de UE pentru persoanele peste 18 ani

România a oprit temporar de la utilizare dozele dintr-un lot de vaccina AstraZeneca.

Conform CNCAV, până acum au fost inoculate 77.000 de doze din lotul ABV2856 AstraZeneca, iar peste 4.000 de doze din acest lot au fost oprite temporar de la utilizare și în România, ca măsură de precauție.

„Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România”, precizează CNCAV.

Citeste si:  Compania aeriană Air New Zealand va testa "un paşaport de vaccinare" împotriva COVID-19

Măsurile au fost luate după ce autoritățile italiene au anunțat joi că nu vor mai permite vaccinarea anti-Covid din lotul ABV 2856. Decizia a fost luată după decesul a două persoane, ulterior vaccinării. Între motivele suspendării se află faptul că a cauzat probleme de coagulare a sângelui, potrivit agenției italiene Ansa.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Citeste si:  DNA clasează dosarul "Fațada" în care era cercetată Lia Olguţa Vasilescu, la 4 ani de când instanța a cerut refacerea anchetei. Primărița Craiovei a fost reținută 24 de ore în dosar/ Reacția Olguței Vasilescu


Citeste articolul pe G4Media

 41 total views