Spania: Violenţele sexuale împotriva minorilor, de patru ori mai numeroase decât în 2008

Numărul violenţelor sexuale asupra minorilor în Spania a crescut de patru ori în ultimii peste zece ani, indică un raport publicat marţi de o organizaţie de apărare a copiilor, care trage un semnal de alarmă asupra rolului internetului, relatează France Presse.

Potrivit Fundaţiei ANAR (Ajutor pentru copiii şi adolescenţii expuşi riscului), numărul apelurilor şi al mesajelor primite de acest ONG din partea victimelor violenţelor sexuale a crescut de la 273 în 2008 la 1.093 anul trecut.

Citeste si:  Redenumiri și reorganizări ale direcțiilor din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii/ Ministrul Drulă vrea să înființeze Direcţia Generală Strategie şi o Direcţie Generală Monitorizare Proiecte

ONG-ul estimează că doar 10% dintre aceşti minori se adresează poliţiei pentru a depune o plângere contra agresorului lor.

Aproximativ 80% dintre victime sunt de sex feminin, în majoritate adolescente, conform raportului, care arată că victimele masculine au în general cel mult 12 ani. În cea mai mare parte a violenţelor recenzate este vorba de atingeri, dar o victimă din zece a raportat un viol.

Citeste si:  Video revoltător. Pui de urși, chinuiți și aruncați în zăpadă de patru bărbați pentru amuzament: "Aceștia sunt barbarii! Scursurile societății! Cei care distrug tot"

Fundaţia ANAR a avertizat cu privire la rolul internetului în creşterea numărului de violenţe sexuale.

”Noile tehnologii au deschis calea către noi tipuri de delicte”, precum ‘grooming’-ul, ademenirea copiilor pe internet în scopuri sexuale, a explicat Sonsoles Bartolome, responsabilă juridică a fundaţiei ANAR.

Potrivit directorului pentru programe al ANAR, Benjamin Ballesteros, accesul facilitat de internet la pornografie este printre altele responsabil pentru creşterea ”extrem de alarmantă” a violenţelor sexuale în grup, ce reprezintă în Spania aproape 10% din cazurile de violenţe împotriva minorilor, faţă de 2,1% în anul 2008.

Citeste si:  PSD depune miercuri moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

Sursa: Agerpres


Sursa: G4Media

 3 total views