Abonare la google news

Spania renunță la masca de protecție în exterior

Spania renunță la purtarea măştilor în spaţiile publice din exterior. Totuși, persoanele care nu s-au vaccinat preferă să fie precauţi şi poartă masca în continuare.

Spania a ridicat ordinul purtării măştilor în spaţiile publice din exterior, după peste 400 de zile în care acestea au fost obligatorii. O parte din turiști au fost încântați.

„Primul lucru pe care l-am făcut când am plecat de la hotel a fost să arunc masca în aer, încântată şi fericită. Ştiu că trebuie să respectăm purtând măşti în interior, dar sunt sincer foarte entuziasmată”, a spus Ana Murillo.

În ciuda faptului că măsurile s-au relaxat, unele persoane preferă să fie precaute în continuare.

„Îmi lipseşte a doua doză de vaccin, aşa că până termin dozele mă simt mai în siguranţă cu mască, mai ales când vin în centru unde există o mulţime de oameni, mă simt mai în siguranţă, a declarat Begoña del Castillo.

OMS avertizează: Persoanele vaccinate complet ar trebui să poarte mască de protecție în continuare deoarece tulpina Delta se răspândește în întreaga lume

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au subliniat vineri necesitatea ca persoanele complet vaccinate să „continue să fie în mod corespunzător precaute” și să țină pasul cu măsurile de distanțare socială, cum ar fi purtarea măștii de protecție, deoarece varianta Delta a coronavirusului devine din ce în ce mai dominantă în Statele Unite ale americii (SUA) iar în alte țări cu un procent mare al persoanelor vaccinate anti-COVID-19 este totuși o tulpină îngrijorătoare.

Primul mesaj la care vrem să fim atenți este că, odată ce sunteți vaccinat, puteți merge mai departe și puteți face orice. Da, puteți reduce unele măsuri… dar este încă nevoie de precauție”, a declarat Aylward vineri. „Suntem încă într-o lume cu mulți oameni care nu sunt protejați.”

Vaccinurile anti-COVID-19 ar proteja împotriva variantei Delta, studiile recente constatând că vaccinul Pfizer este eficient cu aproximativ 90% împotriva noii tulpini. Doar primirea unei doze de vaccin oferă o protecție mult mai redusă împotriva variantei, totuși – o doză de Pfizer este eficientă doar cu aproximativ 36% împotriva formelor simptomatice de boală, a raportat Public Health England.

Citeste articolul pe Gandul