Soţia lui El Chapo, Emma Coronel Aispuro, a fost arestată pentru trafic de droguri

Soția lui Joaquín „El Chapo” Guzmán, Emma Coronel Aispuro, a fost arestată în SUA, fiind suspectată de trafic de droguri, au anunţat autorităţile americane, citate de BBC.

Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Dulles (Washington DC).

Guzmán, în vârstă de 63 de ani, este fostul şef al cartelului Sinaloa, despre care oficialii spun că a fost cel mai mare furnizor de droguri în SUA.

Procesul său din 2019 a venit cu dezvăluiri şocante despre viaţa sa, de la droguri şi violuri până la uciderea cu sânge rece a foştilor membri ai cartelului sau a rivalilor.

Citeste si:  La Liga: Messi revine contra ultimei clasate » Huesca – Barcelona se pariază la cota 1.57!

Coronel Aispuro urmează să se prezinte în faţa unei instanţe din DC prin videoconferinţă, a declarat departamentul de justiţie al SUA.

Pe lângă faptul că se confruntă cu acuzaţii de trafic de droguri, ea mai este acuzată că a conspirat pentru a-şi ajuta soţul să scape din închisoare, din Mexic, în 2015.

Coronel Aispuro are dublă cetăţenie SUA-Mexic. A participat zilnic la procesul soţului ei din New York, dar i-a în rămas loială, spunând la sfârşitul procesului: „Nu-l cunosc pe soţul meu ca persoana pe care încearcă să-l prezinte, ci mai degrabă îl admir ca fiinţa umană pe care am cunoscut-o şi cea cu care m-am căsătorit.”

Citeste si:  Românii care au plecat în vacanţă în Maldive sau Republica Dominicană intră în carantină la revenirea în ţară. Lista zonelor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Imperiul lui El Chapo, zdruncinat de El Mencho! Cartelul „ultraviolent” face acum legea în Mexic

Violența extremă, o emblemă a CJNG

Imperiul infracțional al lui El Chapo, în valoare de 14 miliarde de dolari, a fost lăsat în umbră de cartelul „ultraviolent” mexican CJNG, în urma unui război sângeros, susține un expert în criminalitate.

Citeste si:  Karina Ţurcan, moldoveanca arestată pentru spionaj în Rusia, a fost condamnată la 15 ani de închisoare

Jalisco Noua Generație (CJNG), condus de Nemesio „El Mencho” Oseguera Cervantes, și-a consolidat puterea în cel puțin 35 de state din Mexic și în Puerto Rico, scrie The Sun.

Cartelul este renumit pentru violența extremă: traficanții scot inimile rivalilor, îi dizolvă în acid și chiar ucid femei însărcinate.

Autoritățile mexicane estimează că acest cartel deține o treime din drogurile traficate în SUA.

 

Sursa: Gandul

 6 total views