28 septembrie 1:47 PM

Abonare la google news

Sorin Grindeanu (PSD), după decizia CCR: ‘Noi respectăm deciziile Curții’

Conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură a fost judecat de Curtea Constituțională a României (CCR), marți, la trei zile după Congresul PNL, în care a fost ales președinte premierul în funcție, Florin Cîțu. Judecătorii CCR au decis că există conflict juridic între Guvern și Parlament, dar se solicită Parlamentului să deruleze procedura, iar moțiunea de cenzură să fie votată (mai multe aici). Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că moțiunea PSD o să fie trimisă în Parlament.

„Ne așteptăm să fie convocat BPR pentru citire și vot astfel încât acest Guvern să plece acasă. Eu știu că lumea în țara asta trebuie să respecte niște reguli și legi. Înțeleg că CCR a hotărât că există conflict constituțional între Guvern și Parlament, astfel încât sesizarea Guvernului a fost admisă. Dacă curtea admite sesizarea Guvernului, PSD va depune moțiune. Asta am făcut.

Cealaltă moțiune are probleme. Dacă mai vor dânșiisă depună o moțiune după moțiunea noastră, dacă cumva această moțiune nu trece.

Noi respectăm deciziile Curții”, a spus Sorin Grindeanu.

Citeste articolul pe Stiripesurse