28 septembrie 1:41 PM

Abonare la google news

Sorin Grindeanu: PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat, marți, că PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, după ce soarta moțiunii USR PLUS a devenit neclară pe fondul deciziei CCR care a stabilit că există conflict constituțional între Guvern și Parlament. ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”, este titlul moţiunii depuse de social-democraţi.

Redăm mai jos cele mai relevante declarații:

”PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Sper să fie convocat BPR-ul în cel mai scurt timp, acest guvern incompetent să plece acasă.

Eu știu că lumea în țara asta trebuie să respecte reguli și legi. Înțeleg că CCR a hotărât în unanimitate că există conflict constituțional. Sesizarea guvernului a fost admisă. Totodată, dacă Curtea admite sesizarea guvernului, deci există conflict, PSD va depune moțiune. Asta am făcut.

Cealaltă moțiune are probleme, avem conflict.

Eu înțeleg că această instituție spune că există acest conflict. Asta înseamnă că procedura și tot ce au făcut cei care au depus moțiunea nu a fost în regulă. De ce să ne mai încurcăm în proceduri, haideți să votăm cît mai repede această moțiune.

Știu că președintele partidului a avut discuții cu președintele AUR și sperăm după masă sau când consideră cei doi președinți să convoace Biroul Permanent, să-l convoace.

Noi am depus o moțiune legală, cu 157 de semnături PSD, care îndeplinește toate condițiile. Dincolo de declarații, știu că e Congres la USR PLUS, știu că e bătălie internă, dar au spus că vor vota moțiunea. Noi am spus că dacă se va ajunge la vot în plen vom vota moțiunea USR AUR. Ne așteptăm la același tratament.

Acest guvern incompetent trebuie să plece acasă, președintele poate catadicsește să intre în rolul de mediator, să cheme partidele la Cotroceni pentru consultări. Noi vedem o singură soluție, alegeri anticipate.”


Citeste articolul pe G4Media