28 septembrie 1:06 PM

Abonare la google news

Sorin Grindeanu: „Avem o singură soluţie, alegerile anticipate”. Apel către Iohannis

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, că PSD a depus moţiunea de cenzura împotriva Guvernului Cîţu. Asta după ce CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament și Guvern pe tema moțiunii depuse de USR și AUR. Grindeanu spune că social – democrații vor vota și moțiunea USR – AUR dacă aceasta ajunge la vot.

„Noi spunem că acest guvern incompetent trebuie să plece acasă, după care președintele poate catadicsește să intre în rolul de mediator și trece la consultări cu partidele. Noi vedem în acest moment o singură soluție, alegerile anticipate”, a declarat Sorin Grindeanu.

PSD a depus moţiunea de cenzură „Stop sărăciei”. Anunţ oficial făcut de Sorin Grindeanu
„Ne așteptăm să fie convocat BPR pentru citire și vot astfel încât acest Guvern să plece acasă. Eu știu că lumea în țara asta trebuie să respecte niște reguli și legi. Înțeleg că CCR a hotărât că există conflict constituțional între Guvern și Parlament, astfel încât sesizarea Guvernului a fost admisă. Dacă curtea admite sesizarea Guvernului, PSD va depune moțiune. Asta am făcut.

Florin Cîţu câştigă la CCR în conflictul legat de constituţionalitatea moţiunii depuse de AUR şi susţinută de USR-PLUS
Curtea Constitutională a admis marţi sesizarea Executivului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură, agumentul fiind că Parlamentul nu a respectat art 113 alin 2 din Constituţie, respectiv obligatia de a comunica Guvernului depunerea moţiunii, au declarat pentru News.ro surse din CCR, care au precizat, însă, că moţiunea USR PLUS-AUR îşi va continua traseul în Parlament.

Textul moţiunii

 

Citeste articolul pe RomaniaTV