marți 19 octombrie 3:06 PM

Abonare la google news

Sorin Ghionea și-a ales tabăra în „războiul” dintre Steaua și FCSB! „Nu ai cum să te dezici de trecutul tău”

Sorin Ghionea și-a ales tabăra în „războiul” dintre Steaua și FCSB. Fostul fundaș central a sosit în Ghencea în 2002, cu un an mai devreme ca echipa să intre în posesia lui Gigi Becali.


Practic, ținându-se cont de hotărârile judecătorești, se poate spune că a jucat atât pentru Steaua, cât și pentru FCSB. Cu toate acestea, gălățeanul rămâne loial unei singure echipe.

Sorin Ghionea este strâns legat de performanțele reușite de club sub patronajul lui Gigi Becali, așa că rămâne de partea celor de la FCSB în acest „război” ce pare fără sfârșit.


Sorin Ghionea a jucat și pentru Steaua și pentru FCSB!

Sorin Ghionea a ajuns la Steaua în 2002, de la Oțelul Galați, la doar 23 de ani. Avea să joace următoarele opt sezoane în Ghencea, până în 2010, cu o mică pauză când a fost împrumutat la Oțelul, în sezonul 2003-2004.

A adunat peste 179 de meciuri pentreu Steaua, reușind să marcheze doar trei goluri. Cel mai important este cel marcat în poarta lui Dinamo Kiev, în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2006/2007. De asemenea, are și 13 meciuri în naționala României, pentru care a marcat un gol, contra Muntenegrului, într-o partidă amicală.

„Eu am venit la Steaua în anul 2002. După aceea echipa a fost preluată un an mai târziu de către domnul Gigi Becali. Știți cum e, nu ai cum să te dezici de trecutul tău. Trecutul meu înseamnă FCSB și tot ce contează este ceea ce am făcut începând din anul 2003 și până în momentul în care m-am retras. Să sperăm că FCSB și cei de la CSA Steaua vor ajunge la un numitor comun. Ar fi benefic pentru sportul românesc.

Chiar am văzut la meciul cu Armenia niște imagini și mă treceau anumite emoții. Era acea emulație creată la stadionul Ghencea odată cu meciul echipei naționale. Era o atmosferă de sărbătoare, fierbea toată lumea. Acum nu prea mai e așa, dar generația tânără ar trebui să știe că Steaua este emblema fotbalului românesc, care după Revoluție a avut cele mai mari performanțe pe care le putea avea o echipă de fotbal din țara noastră.

Nu putem să împărțim Steaua, Rapidul, Dinamo sau Craiova în două, nu se poate așa ceva. Aceste echipe de tradiție au produs performanță și au dat atâția jucători de-a lungul timpului echipelor naționale și echipelor mari din străinătate!”, a spus Sorin Ghionea, pentru Realitatea Sportivă.

Prosport.ro


Stirile.eu