Sorin Cîmpeanu, în urma discuțiilor cu Min. Sănătății: „Ar fi acceptabile ore de sport fără mască, în exterior”

În urma discuțiilor purtate marți cu Ministerul Sănătății, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că s-a stabilit că ar fi acceptabile orele de sport la care elevii să nu poarte mască, doar dacă acestea s-ar desfășura în exteriorul clădirilor.

Exemplul țărilor europene

Cîmpeanu a spus că în cadrul dezbaterii a oferit exemplul tuturor țărilor europene care nu impun purtarea măștii în cadrul orelor de sport.

Citeste si:  Boris Johnson avertizează că Marea Britanie se află în cel mai periculos moment al pandemiei

„Am dat exemplul tuturor țărilor europene care nu impun purtarea măștii în cadrul orelor de educație fizică. Există, în afară de regiunea Veneto, din Italia, în care încă există obligativitatea purtării măștii, singura regiune din Europa, mai există încă un caz special, cazul Franței, care recomandă ca orele de sport să se facă fără mască, dar să se facă în exteriorul școlii”, a spus Cîmpeanu, la Antena3.

Citeste si:  UPDATE Ministrul sănătății a demisionat/ Scandal în Argentina după ce ministrul Sănătății și-a vaccinat prietenii la minister/ Dezvăluirea, făcută de un jurnalist prieten cu ministrul

Ore de sport fără mască, în exterior

Cîmpeanu a mai declarat că că a purtat discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății, soluția acceptată până acum fiind ca orele de educație fizică să aibă loc fără mască, doar dacă sunt ținute în spații deschise.

„Am discutat cu Ministerul Sănătății și punctul de vedere până acum este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condițiile în care orele de sport se fac în exteriorul școlii, în spații deschise. După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de MS. Discuțiile vor continua”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si:  Iranul, în război cu Big Pharma. Vaccinurile Occidentului, interzise la Teheran!

Sursa: Gandul

 4 total views