Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului. Elevii vor beneficia de transport gratuit. “Răspunsul este cât se poate de clar!”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că elevii vor circula gratis cu mijloacele de transport în comun, situație valabilă și în cazul navetei între localitatea unde au domiciliul și unitatea de învățământ.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, elevii vor beneficia de gratuitate completă, situație care îi va ajuta pe mulți dintre ei să ajungă fără probleme la cursuri. Ministrul Educației a precizat că există deja în lucru o OUG care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgență, în așa fel încât suma deja prevăzută în buget să poată fi utilizată imediat.

Citeste si:  China refuză să prezinte scuze Australiei pentru imaginea falsă postată pe Twitter

Gratuitatea transportului pentru elevi există, integral. Răspunsul este cât se poate de clar. Elevii beneficiază de gratuitate completă, atât pentru transportul local, cât şi pentru navetă. Naveta face obiectul legii 226, care nu a putut fi pusă în aplicare pentru că se referă la transportul nereglementat. Acesta fiind nereglementat, nu poate fi inclus la decontare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Avem în lucru în acest moment o OUG”

„Avem în lucru în acest moment o OUG care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgenţă, pentru ca sumele deja prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei, 100 de milioane de lei, să poată fi utilizate de îndată ce va fi aprobat bugetul. Este un element extrem de important pentru mulţi dintre ei. Această posibilitate de decontare face diferenţa între a putea merge la şcoală şi a nu putea”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Antena 3.

Citeste si:  Transport „verde”. 15 noi staţii de încărcare a maşinilor electrice la Galați. Parteneriatul reprezintă o premieră națională

Ce anunța ministrul Educației pe 9 februarie

Reamintim că Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, excludea încă din 9 februarie posibilitatea ca elevii să nu mai beneficieze de transport gratuit. La momentul respectiv, a dat asigurări că elevii vor beneficia, în continuare, de gratuitate la transportul feroviar, în timp ce pentru studenți se poartă anumite tratative, în așa fel încât și aceștia să beneficieze de anumite călătorii în schimbul cărora să nu plătească pe bilet.

Citeste si:  Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor în 2021. Florin Cîțu a făcut anunțul momentului

Sursa: Gandul

 6 total views