10 februarie 7:11 AM

Abonare la google news

Sorana Cîrstea, „regina sălbatică” de la Australian Open! A reușit cea mai mare surpriză a turneului, după 6-4, 1-6, 6-1 cu Petra Kvitova

Sorana Cîrstea (România, 68 WTA) a produs miercuri dimineață cea mai mare surpriză a turneului de la Australian Open 2021, scor 6-4, 1-6, 6-1 cu Petra Kvitova (8 WTA).

Petra Kvitova (30 de ani) este cel mai bine clasată jucătoare eliminată la Australian Open 2021, după ce Sorana Cîrstea (30 de ani) a reușit poate cel mai bun meci al carierei! „Sori” s-a calificat în turul 3, câștigând o luptă de două ore și 5 minute.

Sorana Cîrstea nu era cotată cu prea multe șanse în fața Petrei Kvitova, dublă campioană de Grand Slam, dar românca a fost dezinvoltă pe teren și a produs surpriza! Și în ce moment, la doar câteva zile după faza controversată în care a cerut sancționarea propriului antrenor, la Gippsland Trophy.

Sorana Cîrstea a reușit cea mai mare surpriză de la Australian Open 2021, scor 6-4, 1-6, 6-1 cu Petra Kvitova

Meciul a fost ca un roller coaster, specialitatea Soranei, iar sportiva din Târgoviște a jucat un tenis „sălbatic”, lovind mingea puternic, dar în același timp controlat! Cîrstea a reușit 17 lovituri direct câștigătoare, Kvitova a realizat 21 de winnere, dar diferența s-a făcut la erorile neforțate. Cehoaica a comis nu mai puțin de 44, în timp ce Sorana a greșit neprovocat de 30 de ori

După un prim set câștigat in extremis de româncă, scor 6-4, Kvitova a început ca din tuna manșa secundă, pe care și-a adjudecat-o cu 6-1! Cîrstea s-a concentrat într-un decisiv fantastic și a convertit a patra ei minge de meci, scor final 6-4, 1-6, 6-1! Sorana și-a asigurat un cec de 165.550 de dolari, urmând să înfrunte o altă cehoaică în turul 3, pe Marketa Vondrousova, favorită 19.

Sorana, prima victorie după 9 ani în fața unei jucătoare din Top 10 WTA în turneele de Grand Slam

Sorana Cîrstea nu a mai reușit de multă vreme un asemenea succes de răsunet în turneele Grand Slam! Sportiva noastră a obținut a patra victorie a carierei în fața unei jucătoare de Top 10 în cadrul unui turneu de Grand Slam, după cele împotriva Carolinei Wozniacki (favorită 10) la Roland Garros 2009, Jelenei Jankovic (favorită 5) la Roland Garros 2009, și Samanthei Stosur (favorită 5) la Australian Open 2012.

Sorana se află la un pas de egalarea celei mai bune performanțe la Australian Open, reprezentată de optimile atinse în anul 2017! Pentru asta, jucătoarea antrenată de Adrian Cruciat trebuie să treacă și de Marketa Vondrousova, pe care nu a mai înfruntat-o niciodată în circuit. Cîrstea este prima jucătoare din România calificată în turul 3 la Australian Open 2021, Simona Halep intrând și ea pe teren în manșa secundă în jurul orei 10:00.

Sursa: Prosport